szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két helyi buszjárat is Zsigó Róbert polgármester házától 40 méterre áll meg Baján, amióta három hete megváltozott a 12-es és a 112-es busz menetrendje – írja a Blikk.

A bajai 12-es és a 112-es buszok idáig a Tél utcán haladtak, augusztus 29-e óta viszont lekanyarodnak, és Zsigó Róbert fideszes polgármester utcájába kanyarodnak. A busz az első adandó alkalommal, egy murvával leszórt földúton zötykölődik vissza a főútvonalra, és halad tovább a városi buszpályaudvar felé, a Blikk ottjártakor éppen aszfaltozták a kérdéses útszakaszt.

A környékbeliek szerint ennek elsősorban Zsigó Róbert egy másik városrészben élő anyósa örülhet, aki gyakran vigyáz a Fidesz-szóvivőjeként is tevékenykedő polgármester gyermekeire.

Zsigó Róbert szerint a buszmegállót a közeli (a megállótól egyébként még 200 méterre lévő) temető miatt iktatták be a menetrendbe, és ebből a családjának semmilyen előnye nem származik, nem is származhat.

"Az említett buszmegálló azért létesült, hogy a bajaiak kényelmesebben eljussanak elhunyt szeretteik sírjához" – reagált a lapnak a polgármester. "Sem nekem, sem családomnak semmilyen kényelmet nem jelent a buszmegálló. Mivel két gyermekem mozgáskorlátozott, csak kísérettel tudnak kerekes székkel közlekedni, amelyre a családi autót használjuk" – mondta.

Hozzátette: az Együtt 2014 által kiadott helyi kiadványban megjelent hasonló állításokért jó hírnév megsértése és rágalmazás miatt feljelentést készül tenni a felelős szerkesztő, Szigetvári Viktor ellen.

Mint megírtuk: mindössze 61 szavazatnyi különbséggel, 467 szavazattal nyert a fideszes Kovács Csaba a hagyományosan jobboldali egyéni önkormányzati választókerületben Baján. Az MSZP–Együtt–DK jelöltjére 406-an szavaztak, harmadik a Jobbik jelöltje lett, míg az LMP-s a negyedik helyen végzett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!