szerző:
MTI/Népszabadság
Tetszett a cikk?

Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója ismét levélben jelezte Mile Lajosnak, a Portik-Laborc ténymegállapító albizottság elnökének, hogy nem vesz részt a bizottsági ülésen - írta keddi számában a Népszabadság.

A lap emlékeztetett: Laborc távolléte miatt már a múlt héten is le kellett mondani az ülést, a Népszabadság értesülése szerint Laborc szinte ugyanazt a levelet küldte el Mile Lajosnak, mint a múlt héten.

Azt annyival egészítette ki, hogy az Országgyűlésről szóló törvény alapján nem hozható létre vizsgálóbizottság egyedi jogi felelősség megállapítására, valamint "nem terjedhet ki a vizsgálat továbbá olyan ügy megvizsgálására, amely folyamatban levő büntető-, szabálysértési, polgári vagy hatósági eljárás tárgya".

A Portik-Laborc-találkozók ügye viszont ebbe a kategóriába tartozik - írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!