szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy diákcsíny miatt 172 diákot és 24 felnőttet kellett kiterelni hétfő délelőtt a szolnoki Sipos Orbán Szakközépiskolából, ahonnét összesen kilenc tanulót rosszullét miatt kórházba vittek.

Az intézményt azért ürítették ki, mert a falai között szúrós szagot észleltek, amiről kiderült, hogy egy diák által az iskolába hozott paprikaspay-ből került a levegőbe.

S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem segítségét az iskola gondnoka kérte, aki arról tájékoztatott, hogy szokatlan, szúrós szagú gáz érezhető az épületben. A tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az iskola dolgozóit és tanulóit időközben kiterelték az épület elé, összesen 196-an hagyták el ideiglenesen az intézményt. Végül kiderült, hogy a szúrós, kellemetlen szag nem a gázvezetékből, hanem egy paprikaspray-ből származik.

Az intézmény igazgatója az Új Néplap című megyei napilap internetes hírportáljának elmondta: a paprikaspray-t egy diákjuk kapta karácsonyra, és egy társával kipróbálta. Az eset egyik következménye, hogy hét tanulót kórházba vittek rosszullétük miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-kapitányság sajtószolgálatának közlése szerint a két 19 éves fiatal a nagyszünetben fújta be paprikaspray-vel az iskola egyik folyosóját. Rosszullét miatt további két tanuló, így összesen kilenc került kórházba. A Szolnoki Rendőrkapitányság azt vizsgálja, hogy ezzel a cselekménnyel a diákok megvalósították-e a testi sértés bűncselekményt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”

„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”