szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MTVA 6,5 millió forintot fizetett Kálomista Gábor cégének egy egyperces műsorért, feltehetően mert leforgatta, hogyan írta alá Schmitt köztársasági elnökként az új Alaptörvényt 2011-ben – közölte az Átlátszó.hu, amely szerint az erről szóló szerződést utólag írták.

A 2011 nyarán kötött megállapodás szerint Kálomista Gábor cége, a Mega Film Kiadó Kft. nettó 6,541 millió forintot kapott azért, hogy legyártson egy mindössze egyperces anyagot a közmédiának – írta az Átlátszó.hu.

A Mega Film a nyilvánosságra került vállalkozási szerződés alapján a cég a Déli harangszó – Alkotmány aláírás című 1 perces anyagért kapta az összeget. Az elszámolást a közéleti főszerkesztőség ellenőrizte, nézettségi elvárás nem volt.

A 2011 június 16-án kelt szerződést az MTVA részéről Böröcz István akkori vezérigazgató és Nagy Attila vezérigazgató-helyettes, a Mega Film részéről Kálomista Gábor írta alá, méghozzá valószínűleg a teljesítés után, mert a szövegben rögzítik, hogy a szerződés a köztük „a tárgyban korábban szóbeli megállapodás utólagos írásba foglalása”.

Az Átlátszó.hu a Fővárosi Ítőlőtábla döntése nyomán kapta meg az összes vállakozói szerződést, amelyet az MTVA 48 alvállalkozójával kötött. A szerződésekből többek között kiderül, mennyibe kerültek a köztévén futó műsorok, például hogy a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogató műsorai (összesen három) egyenként 27 millió 280 ezer forintba kerültek, egyszeri költségként pedig 17 millió 175 ezer forintot fizettek ki rájuk.

A Magyarország, szeretlek című műsorból tizenkét adás ment le 2011 októberétől 2012 januárjáig. Egy adás 19 millió forintba került, így összesen közel félmilliárd forintot költöttek rá. Ezen felül egyszeri költségként kifizettek 38 millió 700 ezer forintot a díszletekre és az arculatra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást

2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást

Elhagyatva, egy sivatagi farmon találták meg a Knight Rider KITT teherautóját

Elhagyatva, egy sivatagi farmon találták meg a Knight Rider KITT teherautóját

A Ferencváros és a Felcsút sem jutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé

A Ferencváros és a Felcsút sem jutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé