szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több menetrendi változás lép életbe márciustól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járathálózatán, sűrűbben járnak majd a fogaskerekű szerelvényei és új hajójárat is indul.

A BKK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fogaskerekű követési ideje hétköznap nem változik, a sűrűbb turistaforgalmú hétvégi napokon azonban napközben 15 helyett 12 percenként jár március 15-től. Új hajójáratot indít a BKK D14-es jelzéssel, amely az eddigi soroksári révet váltja fel március 15-től.

A menetrend nem változik: Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedik majd a járat félórás követési idővel. Emellett a már meglévő hajójáratok menetrendjét is sűrítik:  120 helyett 60 percenként követik majd egymást 17-től napközben a D11-es hajók, a reggeli és délutáni csúcsidőben pedig újraindítják a D12-es, valamint a D13-as hétvégi járatot.

Idénymenetrendet vezet be a BKK a 16-os és 16A, a 22-es buszcsalád és a 26-os vonalon. Szombattól a Budai Várba közlekedő 16-os és a 16A busz közös követési idejét a hétvégén napközben a jelenlegi 7-8 percről 6 percre csökkentik, a Budakeszit kiszolgáló 22-es buszcsalád járatai 5-6 percenként, a Margitszigetre közlekedő 26-os buszok pedig 15 helyett 10 percenként követik majd egymást március 15-től.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!