szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az IMG, amely egyedül pályázott a megbízásért, a Miniszterelnökség médiavásárlásait intézi nettó 700 millió forintért. Tavaly is ők nyertek tendert hasonló összegben a Miniszterelnökségnél, idén pedig 6 milliárdért szervezték a Magyar Nemzeti Bank reklámkampányát.

Egyetlen ajánlat érkezett a Miniszterelnökség 2013. decemberben, a Tenders Electronic Dailyn (TED) kihirdetett pályázatára, az Inter Media Groupé (IMG). A cég el is nyerte a nettó 700 millió forint értékű megbízást a Miniszterelnökség médiavásárlásaira - írta a Kreatív Online.

A kiírás szerint a szerződés összértéke nettó 700 millió forint, de ettől +90 százalékban el lehet térni. Az IMG-vel kötött szerződés végül nettó 700 millió forint maradt - az MTI interpretációja szerint így az eredetileg becsült 1 milliárd 330 millió forint helyett olcsóbban vállalta az egyetlen pályázó a feladatot.

Tavaly is az IMG futott be a Miniszterelnökségnél: akkor a Lounge Designnal közösen nyerték meg a tárca média- és kreatívtenderét 550 + 150 millió forintért.

Simicska volt főnökéé a kedvenc médiaügynökség

Az IMG egy kis cégből a kormányváltás óta az ötödik legnagyobb árbevételt elérő médiaügynökséggé lépett elő. A cég tavaly került Patonai Péter 100 százalékos tulajdonába, aki az első Orbán-kormány idején az Magyar Fejlesztési Bank vezetője volt és ebben a beosztásában főnöke volt Simicska Lajosnak, aki ma a Fidesz-közelinek tartott cégbirodalom feje. Az IMG-nek jelentős szerepe van a médiapiac utóbbi időszakban történt radikális átalakulásában, ami nem függetleníthető a TV2 eladásától sem - erről a témáról részletesen itt olvashat

Az IMG idén nyerte el a Magyar Nemzeti Bank reklámkampányának szervezését is, ami a 6 milliárd forintot is eléri. Aki nem tudná, kik ők, azok olvassák el a hvg.hu Tízmilliárdos pénzpumpa lett a kormány kedvenc médiaügynöksége című, illetve az Így lett egyeduralkodó a kormány kedvenc ügynöksége című cikkeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra