szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

N. Kálmánt, az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt kancellárját sikkasztás miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték Debrecenben.

Sikkasztás bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte N. Kálmánt, az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt kancellárját kedden a Debreceni Törvényszék - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel. Tatár Tímea hozzátette: az ügy további öt vádlottját - bűnsegédként elkövetett sikkasztás miatt - felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság katonai tanácsa.

A bíróság megállapította, hogy az elsőrendű vádlott 2007 júliusától 2010. június 30-ig az egyetem kancellárja volt, s így jogosult volt annak nevében kötelezettségeket vállalni, szerződéseket kötni. 2009-ben az egyetem költségvetését 21,5 millió forinttal megemelte a Honvédelmi Minisztérium.

N. Kálmán annak érdekében, hogy ebből 8 millió forintot elvonjon, pályáztatási eljárást indított szociológiai felmérés elkészítésére. A fiktív pályázati eljárás lefolytatásával alárendeltjét bízta meg, aki a megjelölt három cég nevében elkészítette a pályázatokat, és az N. Kálmán által megnevezett céget hozta ki nyertesnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!