szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hoppál Péter Fidesz-szóvivő szerint vannak fontosabb dolgok is Kerényi Imre "buzilobbis" mondatainál, de azért "nincs ínyére ez a stílus". Hogy Kerényinek távoznia kell-e, azt inkább arra bízza, aki a megbízást adta neki. Vagyis Orbán Viktor miniszterelnökre.

Az ATV Híradójának riportere mikrofonvégre kapta a kulturális bizottság ülése után Hoppál Péter Fidesz-szóvivőt, és megragadta az alkalmat, hogy megkérdezze a Fidesz véleményét Kerényi Imre "buzilobbis" mondatáról.

Hoppál szerint vannak ennél fontosabb dolgok is
©

"Ez a stílus nincs az ínyemre" – mondta Hoppál, aki arra a kérdésre, hogy Kerényinek távoznia kellene-e a posztjáról, azt válaszolta: "ezt eldönti az, aki a megbízást adta neki". (Kerényi Imrének megjegyezhetetlen a titulusa, ő a "tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott". 2011. május 15-től visszavonásig tart kinevezése – a szerk.)

"Nyilvánvalóan a közéletben vannak fontosabb kérdések jelenleg, például a kormányalakítás" – tette hozzá.

A Magyar Színházi Társaság Orbán Viktornak írott tiltakozó levelét látta a sajtóban, annyit mondott még, hogy szerinte "nem szerencsések az ilyen mondatok", és jobban kellene vigyáznia annak, aki reflektorfényben van. Arra a kérdésre, hogy elhatárolódik-e, egy "köszönöm szépennel" válaszolt.

Mint arról beszámoltunk, Kerényi egy fesztiválon nem régen "buzilobbit" emlegetett, amiről hangfelvétel is készült. Kerényi szerint a dramaturgokon az egyik harisnya kék, a másik zöld, "egy picit szivárványos mindegyik". "Egy új úton kell elindulni, föl kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc. Ez a buzilobbi tulajdonképpen…, ez ellen előadásokat kell létrehozni, de főleg iskolákat!" – mondta Kerényi a felvétel szerint.

Hétfőn Kulka János nyílt levelet írt a miniszterelnöknek Kerényi ügyében. Arra kérte Orbánt, határolódjon el megbízottja szavaitól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Nem szabad belefáradnunk a járványba

Müller Cecília: Nem szabad belefáradnunk a járványba

Felvásárolta az állam az egyik influenzaoltás teljes készletét

Felvásárolta az állam az egyik influenzaoltás teljes készletét

Megállította az olasz jobboldal a gendertörvényt

Megállította az olasz jobboldal a gendertörvényt