szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

428 csuklós buszt kellene forgalomba állítani az óránként 22 ezer utas elszállításához, ha Tarlós István tényleg leállítaná a 3-as metrót – számolta ki a HVG.

©

Ha az irányonként szükséges 214 metrópótló csuklós busz egyenletesen követné egymást, akkor a 16,3 kilométeres vonal minden 76 méterére jutna egy 16,5 méter hosszú csuklós busz, 59,5 méter szünet, majd újabb 16,5 méter busz – és így tovább. Már persze ha nem akasztanák meg az egyenletes buszáramlást a megállók. Azok mindegyikébe viszont közel fél tucat csuklósnak kellene beállnia – méghozzá egyszerre, hogy a következő zöldnél tempósan átadhassák helyüket a nyomukban sorakozó újabb fél tucatnak.

Az esetleges metróbezárás következményeiről a csütörtöki HVG ír.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!