szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Polgármester- és képviselőjelöltekre, valamint a megyei közgyűlési listákra is szavaznak a megismételt választáson a Csongrád megyei Bakson vasárnap.

A területi választási bizottság a kisteleki járáshoz tartozó kétezer lakosú községben azért semmisítette meg a voksolás eredményét, mert a községben működő mindkét szavazókörben a szavazatszámláló bizottságok tagjai egyhangúan döntöttek arról, hogy az emberek személyazonosságuk igazolása nélkül is voksolhatnak, tekintettel arra, hogy a település lakosai ismerik egymást.

Az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott szavazólapminták alapján a baksiak két független jelölt közül választhatnak polgármester: Búza Zsolt, a község jelenlegi vezetője és Mihályné Tóth Margit képviselő indul a posztért. A képviselő-testület hat helyére – az októberi 17 helyett – tizenöten pályáznak, a Fidesz-KDNP két jelöltje kivételével valamennyien függetlenek.

Megyei területi listát hét párt, pártszövetség, illetve egyesület állított Csongrádban. Mivel a területi választási bizottság a Bakson feltárt szabálytalanságok miatt nem állapíthatta meg a megyei önkormányzati választás eredményét eddig a Csongrád megyei közgyűlés sem alakulhatott meg. A baksi szavazás azonban várhatóan nem változtat a testület összetételén: a Fidesz-KDNP tizenegy, az MSZP öt, a Jobbik pedig négy képviselőt delegál a testületbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában