szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kampánycsendsértés, valamint a választási alapelvek megsértése miatt megismétlik a polgármester- és képviselő-választást a recski 3-as szavazókörben vasárnap.

Kovács Csaba, Heves megye aljegyzője, a területi választási iroda kommunikációért és médiakapcsolatokért felelős tagja korábban azt mondta: a szavazást azért kell megismételni, mert a helyi választási bizottság korábban megállapította, hogy a 3-as szavazókörhöz tartozó Gesztenyés idősek otthonában tartott mozgóurnás voksolásnál a szavazóhelyiség előterében az egyik független polgármesterjelölt és hat képviselőjelölt nevét tartalmazó szórólaphoz juthattak az otthon egyik alkalmazottjától a választók, és ennek alapján adták le szavazatukat.     

Az otthonban szavazó 17 ember által leadott voksok többségét a szórólapon szereplő jelöltek kapták.

Az eset miatt Dudás Tamás, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje kampánycsendsértés, illetve a választási alapelvek megsértése miatt nyújtott be kifogást a helyi választási bizottsághoz, amelynek helyt adott a testület.

Nagy Sándor, a Jobbik recski polgármesterjelöltje a hvb döntése miatt a megyei területi választási bizottsághoz fordult, amely azonban formai okokra hivatkozva, érdemi vizsgálat nélkül elutasította a fellebbezést.

Mivel nem érkezett újabb kérelem, a területi választási bizottságnak a helyi választási bizottság új választás kiírására vonatkozó döntését helybenhagyó határozata jogerőre emelkedett.

A 3-as szavazókörben 685 szavazásra jogosult ember él, közülük 441-en szavaztak október 12-én. Nagy Sándor akkor hét szavazattal kapott többet Dudás Tamásnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Krumplival tömítették el a kipufogókat rosszcsont gyerekek Olaszországban

Krumplival tömítették el a kipufogókat rosszcsont gyerekek Olaszországban

Ritkán látott 625 lóerő: limitált szériás BMW X5 M és X6 M érkezett

Ritkán látott 625 lóerő: limitált szériás BMW X5 M és X6 M érkezett

Zsebre dolgozhatott két rendőr az M1-esen

Zsebre dolgozhatott két rendőr az M1-esen