szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar miniszterelnököt nem hívták, mégis elment a litván fegyveres erők napjára múlt vasárnap. A helyi politikusok tüntetően levegőnek nézték az Oroszországgal cimboráló kormányfőt, és litván újságírók sem kértek tőle interjút -- írja a Magyar Narancs helyi lapokra hivatkozva. Orbán látogatásának apropója, hogy magyar katonák is részt vesznek egy litván nemzetközi hadgyakorlaton.

Nem hívták, mégis ott volt a litván fegyveres erők napján rendezett múlt vasárnapi díszszemlén Orbán Viktor magyar miniszterelnök Litvániában. Helyi beszámolókra hivatkozva a Magyar Narancs online azt írja, hogy Orbánt a helyi politikusok tüntetően levegőnek nézték, bár csak néhány lépésre állt tőlük. A lap szerint Magyarország Oroszországgal kapcsolatos politikája lehet a hűvös fogadtatás oka.

A Narancs szerint sem kormánypárti, sem ellenzéki politikus nem tárgyalt a magyar miniszterelnökkel Vilniusban, interjút nem kértek tőle, és a helyi sajtó egy része "arcátlan tolakodásnak" nevezi, hogy megjelent a rendezvényen, egy olyan anyagban, ahol az internetadó elleni első tüntetésről is hírt adnak. Litván politikusok szerint a magyar miniszterelnök pr-célokból tett látogatást a díszszemlén.

©

A litván szereplésről szóló MTI-hírben sem írnak arról, hogy Orbán bárkivel is találkozott volna Vilniusban. A kormányfő a felvonulás után az eseményen részt vevő magyar szakasz katonáival találkozott, majd magyar újságíróknak nyilatkozott a védelmi költségek emeléséről, a Litvániában tartott nemzetközi hadgyakorlatról, amelyen magyar katonák is részt vesznek, valamint az ukrán válsággal összefüggő biztonsági helyzetről.

Orbán Viktor Facebook-oldalán videót is közzétettek a vilniusi látogatásról. A videón Orbán katonákkal beszélget egyebek mellett arról, hogy a katonaság férfias dolog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések