szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Baross utca sétáló részén, a Kálvin tér és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár között tartja meg a MostMi mozgalom a tüntetést, amit eredetileg a Pollack Mihály térre terveztek, ám a TEK váratlanul lezárt a helyszínt.

Mint arról beszámoltunk: nem tarthatják meg a Pollack Mihály térre tervezett ellenzéki tüntetést hétfőn, a szervezőkkel ezt hétfő reggel közölték a rendőrök telefonon, és a TEK-re hivatkoztak, vagyis elmondásuk szerint a terrorelhárítás nem engedte meg a demonstrációt.

A MostMi mozgalom a Facebookon közölte: a tüntetés új helyszíne a Baross utca sétáló része a Kálvin tér és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár között.

©

A mozgalom a történtek után jogi segítséget is kért, hogy megtudják, milyen lehetőségeik vannak ebben a helyzetben, amely véleményük szerint, mind eljárásában, mind tartalmában súlyosan sérti a tüntetni akaró magyar állampolgárok jogait.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója február elsejei, vagyis vasárnapi keltezésű utasításában rendelte el a rádiószékház környékén lévő utcák, valamint a Pollack Mihály tér lezárást.

Ezt azzal indokolta Hajdu János, hogy hétfőn az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű egyetemre látogat a német kancellár, aki védett személynek minősül, és a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi szerződéshez kapcsolódó kötelezettségek csak az érintett területre belépők fokozott ellenőrzésével teljesíthetők.

Készülődés a tüntetésre
©

A lezárás a Pollack Mihály tér mellett érinti a Múzeum utca, Múzeum körút és a Bródy Sándor utca egy részét. Hétfő reggel 6 órától van érvényben a szükséges ideig, de legfeljebb hétfő este 8 óráig – derül ki a TEK személy- és létesítménybiztosítási intézkedésének szövegéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Doku360: Jött egy srác, hogy elmenne a Bahamákra. Én meg azt mondtam, jó

Doku360: Jött egy srác, hogy elmenne a Bahamákra. Én meg azt mondtam, jó

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal