szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszabadság úgy tudja, hamarosan a kormány elé kerül egy rendelettervezet, amely mentesítené a kikötőkben található üzleteket is a vasárnapi zárva tartás hatálya alól. Orbán Viktor veje épp nemrég vett egy kikötőt.

A vasárnapi zárva tartás alól a Tüzép-telepek és a kertészetek mellett mentesülnének többek között a kikötőkben üzemelő boltok is egy új rendelettervezet szerint, ezzel a rendelkezéssel pedig éppen Orbán Viktor veje, Tiborcz István is jól jár, aki nemrég vette meg a keszthelyi kikötőt – írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hamarosan a kormány elé kerül egy javaslat, amely szerint a kertészetek, építőanyag-szakboltok, Tüzép-telepek, a főszezonban a tavak melletti települések boltjai csak akkor tarthatnak majd nyitva, ha az üzletben vasárnap dolgozó eladó legalább 20 százalékban tulajdonos is, a személykikötőkben lévő élelmiszerboltok viszont minden megkötés nélkül üzemelhetnek – ilyenek a hajóállomások és a kiépített partfalú kikötők, mint Orbán Ráhel férjének jachtkikötője.

©

A lap hozzáteszi, ez alapján bármekkora üzlet nyitva lehet a kikötőkben, sőt akár új is épülhet, ha a helyi építési szabályzat ezt lehetővé teszi. Korábban a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényben már nevesítették a buszpályaudvarokat, vasútállomásokat és repülőtereket, ahol nyitva lehetnek az élelmiszerboltok, ehhez kiegészítés lenne a mostani rendelet.

Tiborcz István cége tavaly decemberben vette meg a keszthelyi kikötőt üzemeltető céget 7, a kikötői ingatlanokat pedig 330 millióért. A területen található egy fürdőház, egy recepció és egy snack bár is.

Az Együtt közölte, felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be ezt a gyakorlatot, amikor szemérmetlenül magukra, barátaikra és családtagjaikra gondolnak, miközben a vállalkozók tönkremennek, a polgárok többsége folyamatosan egyre rosszabbul él, a szegénység pedig nem csökken. Az Együtt a kikötő eladásával kapcsolatban beadvánnyal fordul az Állami Számvevőszékhez, az Ügyészséghez és az illetékes Kormányhivatalhoz, mert számos jogsértés gyanúja merül fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata