szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Az elmúlt egy-két hónapban nem sokat változott a közhangulat, a nagy többség továbbra is elégedetlen a kormány teljesítményével – derült ki a Medián felméréséből, amelynek eredményeit a csütörtökön megjelenő HVG-ben tették közzé.

A közhangulat az utóbbi időben nem sokat változott: február elején – akárcsak két hónappal korábban – nagyjából a magyarok kétharmada tartozott a borúlátók népes táborába – derült ki a Medián február 6. és 11. között készült felmérésből, amelyet a csütörtökön megjelenő HVG ismertet.

©

Akkor 68, most 64 százalék mondta, hogy az országban „rossz irányba mennek a dolgok”, bár ez idő alatt 25-ről 29-re nőtt a „jó irányt” érzékelők aránya – eszerint a kormány megítélése ugyancsak meglehetősen kedvezőtlen. A múlt év végén – októberről decemberre – 45-ről 31 százalékra esett vissza a kabinet teljesítményével elégedettek aránya, ez a mutató február elején 30 százalékon állt.

A választási szándékok mindeközben stabilizálódtak: az év végi nagy visszaesés után a Fidesz most 1 százalékponttal többet kapott, és a többi párt támogatottsága is legfeljebb ennyivel változott (kivéve a DK-t, amelyre két hónappal korábban a szavazókorú népesség 3, február elején viszont 5 százaléka szavazott volna). A baloldali ellenzék továbbra is szétforgácsolt, így a 14 százalékon álló Jobbik simán megelőzi a 11 százalékos MSZP-t, pedig ha összeadnánk a szocialistákra, a DK-ra és az Együttre jutó szavazatokat, a baloldal megkapná a voksok közel egyötödét.

A politikusok népszerűségi listáját a korábbinál is nagyobb fölénnyel vezeti Áder János köztársasági elnök (47 százalék látja szívesen „fontos politikai szerepben”), míg a 33 százalékos támogatottságú Orbán Viktort két kerületi polgármester, Pokorni Zoltán és Karácsony Gergely is megelőzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Leprás csimpánzokat találtak, nyugtalanítja a kutatókat a betegség

Leprás csimpánzokat találtak, nyugtalanítja a kutatókat a betegség

Áthajtott a piroson, majd a nagykörúti villamossínen haladt tovább egy Lamborghini – videó

Áthajtott a piroson, majd a nagykörúti villamossínen haladt tovább egy Lamborghini – videó