szerző:
HVG

Az elmúlt egy-két hónapban nem sokat változott a közhangulat, a nagy többség továbbra is elégedetlen a kormány teljesítményével – derült ki a Medián felméréséből, amelynek eredményeit a csütörtökön megjelenő HVG-ben tették közzé.

A közhangulat az utóbbi időben nem sokat változott: február elején – akárcsak két hónappal korábban – nagyjából a magyarok kétharmada tartozott a borúlátók népes táborába – derült ki a Medián február 6. és 11. között készült felmérésből, amelyet a csütörtökön megjelenő HVG ismertet.

©

Akkor 68, most 64 százalék mondta, hogy az országban „rossz irányba mennek a dolgok”, bár ez idő alatt 25-ről 29-re nőtt a „jó irányt” érzékelők aránya – eszerint a kormány megítélése ugyancsak meglehetősen kedvezőtlen. A múlt év végén – októberről decemberre – 45-ről 31 százalékra esett vissza a kabinet teljesítményével elégedettek aránya, ez a mutató február elején 30 százalékon állt.

A választási szándékok mindeközben stabilizálódtak: az év végi nagy visszaesés után a Fidesz most 1 százalékponttal többet kapott, és a többi párt támogatottsága is legfeljebb ennyivel változott (kivéve a DK-t, amelyre két hónappal korábban a szavazókorú népesség 3, február elején viszont 5 százaléka szavazott volna). A baloldali ellenzék továbbra is szétforgácsolt, így a 14 százalékon álló Jobbik simán megelőzi a 11 százalékos MSZP-t, pedig ha összeadnánk a szocialistákra, a DK-ra és az Együttre jutó szavazatokat, a baloldal megkapná a voksok közel egyötödét.

A politikusok népszerűségi listáját a korábbinál is nagyobb fölénnyel vezeti Áder János köztársasági elnök (47 százalék látja szívesen „fontos politikai szerepben”), míg a 33 százalékos támogatottságú Orbán Viktort két kerületi polgármester, Pokorni Zoltán és Karácsony Gergely is megelőzi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

Per indul egy tisztességtelen szerződéseket kötő fővárosi utazási iroda ellen

Per indul egy tisztességtelen szerződéseket kötő fővárosi utazási iroda ellen

Párizsban megnyitják a középületeket a hajléktalanok előtt

Párizsban megnyitják a középületeket a hajléktalanok előtt

Alkotmánybírósághoz fordul az Amnesty is a Stop Soros miatt

Alkotmánybírósághoz fordul az Amnesty is a Stop Soros miatt

Brutális áremelésre kényszerülhetnek a sörgyártók

Brutális áremelésre kényszerülhetnek a sörgyártók

Nem engedik be a tb-kártyás betegeket Mészáros Lőrinc gyógyfürdőjébe

Nem engedik be a tb-kártyás betegeket Mészáros Lőrinc gyógyfürdőjébe