szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24.hu videóra vette, ahogy egy szlovák rendszámú Porschéból kiugrik egy "nemzeti érzelemtől túlfűtött úr", és egy menekült családnak segítő autósoknak támad. A férfi azt üvöltözte, hogy "Segítesz egy menekült családot? Megöllek!", miközben az autó kilincsét rángatta. A háromgyerekes szír család az incidens után gyalog folytatta az útját az osztrák határ felé.

A sértett nő nemrég a Facebookon az alábbi szöveget tete közzé:

"Ma 6 óra körül az M1-es leállósávjában felvettem a barátnőmmel egy szír családot 3 kisgyerekkel, mert lemaradtak a csoporttól. 50 m megtétele után egy fehér, szlovák rendszámú kabrió Porsche-ból kiugrott egy erősen drog alatt álló kedves honfitársaim, és feltépve az autóm ajtaját megfenyegetett minket, 3 nőt, 3 kisgyereket és egy férfit, hogy gránátot dob a kocsiba, ha nem szállnak ki. A család sírva szállt ki, még ők kértek bocsánatot, is így köszöntek el tőlünk: God bless you (Isten áldjon titeket). Mi azóta is sírunk, és nem tudunk felocsúdni."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!