szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alighanem Tarlós István lehet Jean-Claude Van Damme legjobb tanítványa - legalábbis ezt sugallja az eheti HVG címlapja. Van Damme legendássá vált kamionreklámjából ismert módon pózol a főpolgármester két busz tetején megvetve lábait. Terpesze talán kissé zártabb, de a tekintete sokkal elszántabb, mint Van Damme-é.

©

A főpolgármesternek szüksége is van az elszántságra. A HVG címlapsztorija épp azt járja körül, hogy miféle érdekek csapnak össze a budapesti metrópótlás körüli huzakodásban. A sürgősen beszerzendő minimum 150 csuklós busz elég zsíros megrendelés ahhoz, hogy komoly politikai-gazdasági sakkjátszmát indítson el. Nem könnyű kibogozni, hogy ki kivel van a játszmában. Jobban kirajzol azonban bizonyos erővonalakat az, hogy a fejlesztési tárca elhalasztja a jövő évre ígért piacnyitást a helyközi buszközlekedésben, ezzel emelve a tétet a hazai buszbeszerzések terén. Sőt, a már ismert szereplőkön túl Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére, az MNB-alapítványok egyik fő haszonélvezője is felbukkan a történetben. A lap gazdaság rovatában található elemzés megpróbálja összerakni a nemzeti és budapesti buszstratégia mozaikjait - s ebből, ha nem is olyan szórakoztató, de legalább olyan akciódús történet kerekedik mint egy Van Damme-filmben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
34 millió migránst kellene Európának integrálnia

34 millió migránst kellene Európának integrálnia

Az Európai Unió leszerződik 160 millió vakcinára a Modernával

Az Európai Unió leszerződik 160 millió vakcinára a Modernával

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró