szerző:
hvg.hu

Az erkély-gate-ről elhíresült Karmelita kolostor csak időlegesen lesz Orbán rezidenciája, végül a Sándor-palotába fog költözni.

Csak időlegesen fog a Várban a Karmelita kolostorba költözni Orbán Viktor miniszterelnök hivatala, mert a végső cél az, hogy a jelenlegi köztársasági elnöki hivatalba, a Sándor-palotába költöztessék a miniszterelnököt – mondta Lázár János az I. kerület képviselő-testületi ülésén a Heti Válasz beszámolója szerint.

Lázár a Vár átalakításáról azt mondta, a Nemzeti Hauszmann Terv hosszú távú, két évtizedes rekonstrukciós tervei szerint az államfői hivatalt, amely jelenleg a Sándor-palotában van, a királyi palotába fogják költöztetni, a Miniszterelnökséget pedig a Sándor-palotába, ám amíg ez nem lehetséges, addig a Miniszterelnökség a Karmelita kolostorban kap majd helyet, ennek a várszínházi épületszárnyában rendezvénytermet fognak kialakítani. Bár ez nem végleges helyszíne lesz a Miniszterelnökségnek, ennek ellenére a miniszterelnök számára reprezentációs célokra egy 100 négyzetméteres erkélyt építenek hozzá az épülethez.

Ha a Miniszterelnökség végül átköltözik a Sándor-palotába, akkor a volt kolostorépületben a háttérstáb fog dolgozni.

A Belügyminisztérium a Magyar Tudományos Akadémia Országház utcai várbeli épületegyüttesébe fog költözni, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Szentháromság téri Magyarság Házába, ezt az épületet korábban Pénzügyminisztériumnak használták. Lázár az MTA épületeiről azt mondta, a levéltári irattárolásnál jobb, ha az eredetileg is minisztériumi céllal épület épületeket a tárcáknak újítják fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!