szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszavaztattuk olvasóinkat, mit tesznek október 2-án, a kötelező betelepítési kvóta ellen kiírt népszavazáson. Toronymagasan vezet azok aránya, akik érvénytelenné tennék a voksolást. Ezzel kiderült, szavazóink messze nem fedik le a korábban kimutatott arányokat.

Áder János köztársasági elnök október 2-ára írta ki a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormányzat által kezdeményezett népszavazást, mi rögtön megkérdeztük olvasóinkat, hogyan szavaznának, és egyáltalán elmennének-e.

Csaknem minden második szavazónk az otthon maradásra voksolt, mert azt akarja, hogy érvénytelen legyen a népszavazás. A legkevesebben a szavazólapra rajzolást választanák.

©

Török Gábor politikai elemző korábban úgy számolt,a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a népszavazás közjogilag érvénytelen, de politikailag használható lesz, vagyis nem megy el a lakosság fele szavazni, de az igenek elsöprő többségbe kerülnek.

Újabb fejezet a népszavazásokról szóló hazai irodalomban: amikor nem a közjogi siker a cél (mert az nem reális), hanem a kommunikációs hatás (ami elérhető).

A Századvég egy korábbi felmérése az igenek elsöprő arányát vetíti előre, de az alapján még azt sem lehet kizárni, hogy a szavazás érvényes is lesz, ugyanis a válaszadók 72 százaléka mondta többé-kevésbé biztosra, hogy elmegy voksolni, és a kötelező betelepítési kvóta ellen szavaz. Vagyis, a hvg.hu-n szavazók többsége nem fedi le az átlagot.

A Századvég megmondja a tutit: a többség a kvóták ellen van

A Századvég kutatása szerint a többség elmenne a kormány népszavazására és a betelepítési kvóták ellen szavazna.

Orbán Viktor miniszterenök februárban jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvóta ellen. A népszavazás kiírásáig vezető utat, valamint a pro és kontra érveket ebben a cikkünkben részleteztük.

Ha változtana az arányokon, szavazzon.

Népszavazzon most! Ön hogyan voksol október 2-án?

Áder János kiírta a kvótanépszavazást, a kormány pedig azonnal elkezdett kampányolni. Nálunk azonban ön már most szavazhat, hát tegye meg!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky Attila búcsúzik Törőcsik Maritól: Elképedve figyeltük azt az erőt, amit a szerepén keresztül mutatott

Vidnyánszky Attila búcsúzik Törőcsik Maritól: Elképedve figyeltük azt az erőt, amit a szerepén keresztül mutatott

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt

Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt