szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: a Class FM a nap vesztese, a nyertesek pedig a Mol és Vizoviczki László; az Operaház húzott egy merészet, Brazília viszont retteg, mert egyszer vége lesz az olimpiának, és akkor kegyetlen világ jöhet Rióban.

- Negyedmilliárd forintot tettek ma le egy összegben a költségvetési csalással és vesztegetéssel is vádolt Vizoviczki Lászlóért, így megszűnt a három éve tartó előzetes letartóztatása, az egykor diszkók tucatjait irányító vállalkozó házi őrizetbe került, és bokájára elektromos nyomkövetőt erősítettek. Azért is mehetett haza, mert "a vádlott büntetlen előéletű, rendezett a családi háttere és összességében már három éve van előzetes letartóztatásban, emellett az is emellett szólt, hogy a bizonyítási eljárás is már jelentősen előrehaladt". Vizoviczkiék abból a pénzből nem állhatják az óvadék összegét, amelyet a hatóság zárolt, ahhoz ugyanis nem férhet hozzá, de a bíróság azt nem vizsgálja, hogy miből szerezték meg a pénzt.

- Nem hosszabbítják meg a Class Fm frekvenciaengedélyét. A Médiatanács elutasította ugyanis a kereskedelmi adó üzemeltetőjének a kérelmét, hogy újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzására, így könnyen lehet, hogy egy időre egyáltalán nem lesz országos kereskedelmi rádióműsor. A Médiatanács közleményében megerősítette, hogy november lejár a 2009 óta Class FM médiaszolgáltatási jogosultsága, és pályázatot írnak ki a frekvencia használatára. Azt állították, hogy ezt már egy olyan frekvenciacsomagra írják ki, amelynek a mostaninál nagyobb a vételkörzete, így több magyar vidéki hallgatóhoz érhet majd el az új adás. A Class FM tulajdonosai arra készülnek, hogy ők is elindulnak a pályázaton.

- Négy nap maradt hátra a riói olimpia kezdetéig, és már mind több magyar sportoló jelentkezik a brazil városból. Eközben az egész világ arról cikkezik, mi lesz a hatása a játékoknak a házigazdákra. Brazília ugyan az első dél-amerikai ország, amely olimpiát rendez, de korántsem az első, amelynek súlyos pénzügyi kockázatokat jelent a házigazda szerepének vállalása. Sem a politikai, sem a gazdasági háttérnek nincs kellő stabilitása, a költségek a tervezetthez képest várhatóan Rióban is elszállnak.

- A Mol-csoport lezárta az olasz Eni magyar leányvállalatának megvásárlását, ezáltal 173 Agip márkanév alatt üzemeltetett töltőállomást vett át. A tranzakció eredményeként Magyarországon már minden negyedik töltőállomás a Molé, az olajkonszern 11 országban működő kiskereskedelmi hálózata több mint 2000, csak Magyarországon 537 kúttal üzemel.Hétfőn egyébként bejelentették, hogy a Mol szerdán bruttó 3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin, illetve bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Ezzel a  benzin és a gázolaj átlagára is 323-324 forintra süllyed.

- Merész lépésre szánta el magát idén nyáron a Magyar Állami Operaház. A londoni show-k mintájára állítja patinás színpadára a nyár végéig minden este a világhírű Billy Elliot – a Musical című darabot. Vajon mitől aktuális ma ez az előadás, és miért alkalmas rá, hogy szélesebb körben megszerettesse a klasszikus balett műfaját a közönséggel?

A nap képe Szíriában készül, ahol a képeken egyszer csak feltűnt egy magyar rendszámú mentőautó:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Német védelmi miniszter: A Kreml akciói fenyegetést jelentenek Európára

Német védelmi miniszter: A Kreml akciói fenyegetést jelentenek Európára