szerző:
hvg.hu

Ágoston László a Facebookon viccelte meg a fideszeseket, de fél nappal később megtámadták a weboldalát.

Ágoston László, a Facebookon és a honlapján politizáló operaénekes egy kísérlettel viccelte meg a fideszeseket: egy iszlámmal kapcsolatos szöveget tett közzé a közösségi oldalán, amit 1500 forintért az Orbán Viktor és a Fidesz oldalát kedvelők között hirdetett. A szöveg arról szólt, hogy Magyarországnak egy magas civilizációként kell az iszlámra tekintenie, és az iszlám világból érkezőket is tisztelettel kell fogadni.

A posztra számos kommentet kapott, többen gyűlölködtek vagy gyalázkodtak, sokan pedig azt gondolták, hogy elment az esze.

Néhány órával később azonban Ágoston felfedte, hogy a kiposztolt szöveg Orbán Viktornak tavaly júniusban egy arab üzletemberek előtt elmondott beszédéből volt egy részlet. Ágoston ezután az Orbán beszédéről készült videót kommentelte mindenhova, és azt írta, a kísérlettel arra volt kíváncsi, hogy mennyire fogják őt gyűlölni azért, amit a miniszterelnöknek szó nélkül elfogadtak, és hogy egyértelműen provokációnak szánta az akciót, hogy így késztesse gondolkodásra az embereket.

A kísérlet után fél nappal azonban elérhetetlenné vált Ágoston László weboldala. Mint a Facebookon közölte, valószínűleg egy túlterheléses hackertámadás miatt állt le az oldal.

"Őszintén szólva valahol elismerésnek veszem, hogy az oldalam van elég fontos ahhoz, hogy emberek időt és energiát szánjanak a megtámadására. Nevetni fogsz, de megtisztelő" – kommentálta Ágoston az oldal megtámadását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Gruevszki szabad, mi viszont Orbán foglyai vagyunk

Gruevszki szabad, mi viszont Orbán foglyai vagyunk

Itt megtekintheti Orbán Viktor mai meccsnéző partnereit

Itt megtekintheti Orbán Viktor mai meccsnéző partnereit

Új javaslat: 2022 végéig lehetne szabadon munkát vállalni a briteknél

Új javaslat: 2022 végéig lehetne szabadon munkát vállalni a briteknél

A finnek nagyon jól szórakoznak Donald Trumpon

A finnek nagyon jól szórakoznak Donald Trumpon

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai