szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ágoston László a Facebookon viccelte meg a fideszeseket, de fél nappal később megtámadták a weboldalát.

Ágoston László, a Facebookon és a honlapján politizáló operaénekes egy kísérlettel viccelte meg a fideszeseket: egy iszlámmal kapcsolatos szöveget tett közzé a közösségi oldalán, amit 1500 forintért az Orbán Viktor és a Fidesz oldalát kedvelők között hirdetett. A szöveg arról szólt, hogy Magyarországnak egy magas civilizációként kell az iszlámra tekintenie, és az iszlám világból érkezőket is tisztelettel kell fogadni.

A posztra számos kommentet kapott, többen gyűlölködtek vagy gyalázkodtak, sokan pedig azt gondolták, hogy elment az esze.

Néhány órával később azonban Ágoston felfedte, hogy a kiposztolt szöveg Orbán Viktornak tavaly júniusban egy arab üzletemberek előtt elmondott beszédéből volt egy részlet. Ágoston ezután az Orbán beszédéről készült videót kommentelte mindenhova, és azt írta, a kísérlettel arra volt kíváncsi, hogy mennyire fogják őt gyűlölni azért, amit a miniszterelnöknek szó nélkül elfogadtak, és hogy egyértelműen provokációnak szánta az akciót, hogy így késztesse gondolkodásra az embereket.

A kísérlet után fél nappal azonban elérhetetlenné vált Ágoston László weboldala. Mint a Facebookon közölte, valószínűleg egy túlterheléses hackertámadás miatt állt le az oldal.

"Őszintén szólva valahol elismerésnek veszem, hogy az oldalam van elég fontos ahhoz, hogy emberek időt és energiát szánjanak a megtámadására. Nevetni fogsz, de megtisztelő" – kommentálta Ágoston az oldal megtámadását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!