Tetszett a cikk?

Rossz Szalai Ádámot keresett meg a Bors, hogy érdeklődjön kapcsolatáról Iszak Eszterrel. A fiatalember legjobb tudásához mérten az igazat válaszolta, majd a lap ezt a focista szavaiként tálalta. Kedden még perrel fenyegetőzött a Bors, de kiderült, ez csak egy geg volt.

„Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy a válaszaim megjelennek úgy, hogy ezt a focista Szalai Ádám nyilatkozta, azt hittem, van valamilyen belső szűrő a lapnál, amin ez nem megy keresztül” – mondta a hvg.hu-nak a nem focista Szalai Ádám, aki megtrollkodta a Bors című bulvárlapot. Az lap újságírója ugyanis tévedésből az ő privát mail címére küldött egy levelet, „Szia Ádám!” megszólítással, melyben a kapcsolatáról érdeklődött Iszak Eszter tévéssel.

„Mivel meg voltam szólítva, ezért úgy gondoltam, válaszolok, mindenképpen szem előtt tartva, hogy a saját nevemben írok, és bármit írok, az igaz legyen.”

Ez pedig így nézett ki a lapban: „amit biztosan állíthatok, hogy akkor nem találkoztunk Eszterrel, amikor Ákossal még együtt voltak. Viszont én szívesen találkozom Eszterrel, ha ő nyitott rá.”

A dobott vőlegényről, Dobrády Ákosról is kapott kérdést, amire szintén diplomatikusan válaszolt: „Ákossal nem volt soha nézeteltérésünk (…), a szakítás véleményem szerint csak a párkapcsolatban élő két emberre tartozik, senki másra.”

Arra is törekedett, hogy harmadik személyre ne tegyen degradáló megjegyzést. Az, hogy az egész kamu, kedden derült ki a Player.hu cikkéből.

A Bors kedden este még következményekkel fenyegette meg Szalait – arra hivatkozva, hogy visszaélt a focista nevével  -, de ő nem tart a pertől, ami ráadásul nem is lesz.

„Időközben kaptam tőlük e-mailt, amiben ki is jelentették, hogy nem fognak beperelni, sőt állást is kínáltak.”

A Bors felelős szerkesztője, Szekeres Tamás azt mondta, csak gegnek szánták, hogy beperlik Szalai Ádámot - rá akartak ijeszteni kicsit - , akkor viszont nem vicceltek, mikor felajánlották, hogy írhat a lapba, ha akar.

„Az túlzás, hogy állást ajánlottunk volna, de jeleztem neki, nem tudom, milyen munkája van, de írhat nekünk tisztességes honoráriumért, mert ügyes. Kellő öniróniával rendelkezünk és képesek vagyunk szembenézni a hibánkkal” – tette hozzá Szekeres.

Bent azért nem röhögtek, mikor kiderült az átverés. Megnézték, min múlt a hiba, az érintettekkel elbeszélgettek, hogy legközelebb ilyen ne forduljon elő.

A slusszpoén: Iszak Eszter felvette Ádámmal a kapcsolatot, és abszolút pozitívan reagált, találkozót azonban nem beszéltek meg.

Szalai azt mondja, amúgy is vicceskedős típus, ennek ékes bizonyítéka az Idegbohóc nevű, abszurd metált játszó hobbizenekar, melynek ő a frontembere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasúti hajtánnyal tértek haza az orosz követség diplomatái Észak-Koreából

Vasúti hajtánnyal tértek haza az orosz követség diplomatái Észak-Koreából

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

Nem a munkánk az életünk! - Tippek stresszkezeléshez

Nem a munkánk az életünk! - Tippek stresszkezeléshez