szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tekintettel arra, hogy még élek közülük, tekintettel a nyomásra, amit a gyomromban érzek, tekintettel az egészre, ami itt megy, "vissza adom" – írta.

Kukorelly Endre író-költő, az LMP volt képviselője csütörtökön bejelentette, hogy csatlakozik azokhoz, akik visszaküldik a köztársasági elnöknek a kitüntetésüket a Bayer Zsoltnak adományozott lovagkereszt miatt.

Kukorelly a Népszabadságban azt írta,

'Én arra szavaznék, ha mindenki aki még él közülük vissza adná' (betű szerinti részlet egy Fb-kommentárból): tekintettel tehát arra, hogy még élek közülük, tekintettel a nyomásra, amit a gyomromban érzek, tekintettel az egészre, ami itt megy, vissza adom.

Kukorelly csatlakozásával már nyolcvan körül jár azoknak a száma, akik tiltakozásképpen visszaküldték kitüntetésüket. Elsőként Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsman fejezte ki ezzel a gesztussal a nemtetszését, azóta a lista egyre bővül. A Miniszterelnökség szerint Bayer Zsolt egyszerűen csak megérdemelte a díjat, amire a Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítványa terjesztette fel, és a Magyar Közlönyben lehozott indokoklás szerint példamutató újságírói munkájáért is járt neki. Hétfőn Bayer közölte, Godot-ra várnak, akik arra számítanak, hogy visszaadja az elismerést.

Megkérdeztük azoknak a véleményét is, akik lovagkeresztet kaptak, de nem mondtak le róla. A válaszokból az alábbi cikkben mazsolázhat:

Bayer-ügy: a műbalhétól a büdös szájig

Egyre többen adják vissza állami kitüntetésüket Bayer Zsolt lovagkeresztje után, de még többen vannak, akik nem. Amikor erről kérdezősködtünk a díjazottak között, helyenként egészen durva kifakadásokkal találkoztunk. Bayer barátai is kezdenek felsorakozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trükkös kontaktlencse kiadására készülhet az Apple, de még várni kell rá

Trükkös kontaktlencse kiadására készülhet az Apple, de még várni kell rá

Kizárja a rokonait a közbeszerzésekből Márki-Zay Péter

Kizárja a rokonait a közbeszerzésekből Márki-Zay Péter

Szinte mindenki küzd vele, de mégsem szólnak előre: mindent a várandósság alatt kialakuló aranyérről

Szinte mindenki küzd vele, de mégsem szólnak előre: mindent a várandósság alatt kialakuló aranyérről