szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utasok egy ideig semmit sem vesznek majd észre abból, hogy átvette a MÁV a HÉV-et. Elképzelések vannak a korszerűsítésről, de egyelőre sem nagyobb pályafelújításról, sem járművásárlásról, sem járműfelújításról nem tudni – derül ki a VS.hu-ról.

Csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be a BHÉV (Budapesti Helyiérdekű Vasút Zártkörűen működő Részvénytársaság) megalakulásáról, valamint arról, hogy a MÁV zökkenőmentesen vette át a budapesti HÉV-vonalak üzemeltetését a fővárostól. Mind az 1200 munkavállalót és a teljes eszközparkot átvették – mondta Dávid Ilona, a MÁV-csoport elnök-vezérigazgatója. Az erről szóló tudósításunkat itt olvashatják.

A VS.hu munkatársa rákérdezett arra, felújítanak-e további járműveket. A BHÉV Zrt. vezérigazgatója azt válaszolta: a még a BKV műhelyében elkészült felújítás javítja az utaskomfortot, de műszakilag nem korszerűsítették a járművet, így nem biztos, hogy jó megoldás. Feldmann Márton azonban azt sem tudta megígérni, hogy rövid távon legalább a jobb üléseket, új festést, légkondit, konnektorokat, wifit jelentő kényelmi felújítást folytatják. Sőt, rövid távon, 2017-ben csak az éves amortizációval megegyező összeget kívánnak a HÉV-hálózat fejlesztésére fordítani – mondta.

A Batthyány téren rendezett eseményen Dávid Ilona azt is beszélt: a vasutasoknak van mit tanulniuk a HÉV dolgozóitól, például azt, hogy a járatok 99,6 százaléka nem késik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!