szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyanakkor egy mostani választáson bőven elég lenne a kormánypártnak.

A Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatást a Publicus Intézet. A cég adatai nagyban hasonlítanak a tegnap általunk is közölt Závecz Research által mértekhez.

A Publicus szerint a teljes népességen belül 23%-os támogatottsága van a Fidesznek, ami viszont egy most vasárnapi választáson 49 százalékos eredményre lenne elég. A baloldali szervezetek közül az intézet korábbi méréseihez képest csökkent a DK és az Együtt támogatottsága (összes megkérdezett: 3 és 0, biztos szavazók 5 illetve 1%) valamelyest nőtt az LMP bázisa (teljes népességben 4, a szavazóknál 5%), és stagnál az MSZP (előbbi bontásban: 13 és 20%), amely a kutatás megállapítása szerint annak köszönhető, hogy Botka László személye tartja fenn a pártot. Mérhető emellett a Kétfarkúak és a Momentum támogatottsága is.

A Jobbik az összes megkérdezett 10, a biztos választók 15 százalékának támogatását élvezi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!