szerző:
hvg.hu

A Fidesz debreceni időközi sikerének örül a telefonon bejelentkező pártelnök.

"Gratulálok, fiatalok, gratulálok" – köszönt be a kihangosított Orbán Viktor vasárnap este telefonon a Debrecenben összegyűlt kampánystáb hívására. Tegnap a fideszes jelölt magasan a legtöbb szavazattal nyerte meg az időközi önkormányzati választást a körzetben.

A nyertes jelölt, Türk László (akárcsak Kósa Lajos, a párt frakcióvezetője) így köszönt be: "Szervusz, miniszterelnök úr!" Mire ő: "Helló, László, hogy vagy?" Orbán szóba hozta, hogy a győzelem jó érzés – az ezen különös hangon nevetgélő miniszterelnöknek az új önkormányzati képviselő a következőket mondta:

Tisztelettel köszönöm, miniszterelnök úr, hogy ennek az értékekkel teli nagy családnak a tagja lehetek, immáron a mai estén 58 százalékkal, a választók bizalmával együtt.

Orbán első nagy mulatságot kiváltó poénja az volt, hogy "a polgármestert illeti a köszönet, mert ha rosszul lenne vezetve a város, a kutya se szavazott volna ránk".

A második Orbán-viccen még nagyobbat nevetett az aktivistákból álló közönség: Kósa Lajos megemlítette, hogy a Jobbik lett a második, mire a miniszterelnök: "Ott még van Jobbik?"

A párt elnöke végül egy ölelést és egy hajrá, magyarok!-at küldött mindenkinek. A videót a 444 szúrta ki.

A vasárnapi debreceni önkormányzati időközin a Fidesz–KDNP jelöltje nagyarányú győzelmet aratott a debreceni időközi önkormányzati választáson vasárnap. A jelöltek 7500 szavazatért versengtek, ebből a győztes, Türk László 926-ot vitt el, a jobbikos Keresztesy Gergő 259-et kapott, a DK-s Vaszkó Imre pedig 149-et.  Az MSZP, a Civil Fórum, az Együtt, az LMP és a Munkáspárt jelöltjei száznál kevesebb szavazatot kaptak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!