szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Idők szerkesztősége úgy érzi, itt van vége hosszú meccsüknek a Magyar Nemzettel, amelyet megnyertek. A cikk legérdekesebb része azonban a jövőről szól: a G-nap harmadik évfordulóján fedi fel Simicska Lajos, mivel tudja megtámadni Orbán Viktort?

Nem elegáns arról beszélni, hogy mi ezt előre megmondtuk. Üsse kő, akkor most nem leszünk elegánsak

– ezzel kezdődik a Magyar Idők szombati vezércikke, amelynek célja, hogy utólag is megmagyarázzák, a kormányzati pártlap készítői miért hagyták ott a G-napon Simicska Lajos médiabirodalmát. Természetesen nem azért távoztak, hogy Orbán Viktort szolgálhassák tovább állami hirdetések milliárdjaiból szélvédetté tett hasábokon, és közöljenek bármilyen kommunikációs hadjáratot, amelyet a központból vezélnyelnek. Nem, a Magyar Idők szerkesztősége azért dolgozik a kormánypárt szócsövénél, hogy ne egy másik párt szócsövénél kelljen dolgozniuk. Világos.

A hosszú cikk nem kevés szenvedéllyel vádolja Simicskát a jobboldali újságírás lerombolásáért, és nyíltan közlik, hogy miatta kellett új birodalmat építeniük az "orbánistáknak". A cikk talán túl mély bepillantást is enged a sorok között a valaha együtt dolgozó emberek egymás iránti érzelmeibe.

Az igazán figyelemre méltó része azonban a vége. Azt állítja a Magyar Idők:

Ki tudja, milyen aljas lejárató történeteket tákol össze a dölyfös sértettségtől eltorzult lelkület valamikori barátjáról. Állítólag kettőt is. Az oligarcha talpnyalói legalábbis ezzel próbálják vigasztalni az egyre inkább elbizonytalanodó, megkeseredett munkatársakat a médiabirodalmon belül, ettől várják a G-nap harmadik évfordulóján a nagy februári földcsuszamlást a politikában.

Magyarán a kormányban és annak lapjában azzal számolnak, hogy jövő februárban két Orbánra veszélyes támadás érkezik Simicska részéről. Az egyik szerintük a külföldi bankszámla lehet, amiről már Vona Gábor is beszél. Ennek a történetnek a diszkreditálását a Magyar Idők már elkezdte (és Gyurcsány Ferenc is segíti, ahol tudja).

A magyar politika legnagyobb rejtélye, van-e Simicskának muníciója Orbán ellen. És ha van, képes-e azt a támadást is elhárítani a kormány azzal a médiabirodalommal, amelynek alapítói cseppet sem elegáns vezércikkükben triumfálnak 5 hónappal a válaszások előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!