szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Tudja, mit? Megvettem a fél megyét" – ezt mondta a 82 éves id. Kósa Lajosné Bacskó Katalin a Magyar Nemzet újságírójának, aki az asszony tulajdonába került, több millió forintos – a lap szerint közpénzből származó – támogatást kapó mátészalkai sertéstelep ügyében kereste fel az asszonyt.

Bár az újságíró csak a kaputelefonig jutott, meglepően szívélyes hangulatú beszélgetésbe elegyedett Kósa Lajos tárca nélküli miniszter édesanyjával.

Nekem nincs sertéstelepem. Vagy tudja, mit? Megvettem a fél megyét

– viccelődött a 82 éves asszony, akihez a tulajdonába került, mátészalkai sertéstelep ügyében látogatott el a lap munkatársa.

A Magyar Nemzet azt írja, id. Kósa Lajosné megjelenése után ismeretlen eredetű pénz került a vállalkozásba, a cég később pedig több mint 120 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást is elnyert az Európai Unió Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapjából a telep fejlesztésére.

Kósa azt mondta keddi sajtótájékoztatója után, hogy édesanyja nem strómanja senkinek. A Magyar Nemzet szerint ehhez képest furcsa, hogy az asszony által is családiként emlegetett vállalkozásról azt mondta, arról a fia tud beszélni.

“Megmondom őszintén, nem rám van bízva, hogy én nyilatkozzam, ez biztos. Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben” – folytatta id. Kósa Lajosné.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron

Még tovább csökkentek az albérletárak

Még tovább csökkentek az albérletárak

Van rosszabb a világjárványnál, legalábbis George Clooney legújabb filmjében

Van rosszabb a világjárványnál, legalábbis George Clooney legújabb filmjében