szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter Hódmezővásárhelyen kampányolt, ahol azt mondta, az országban javul a közbiztonság, mert többen ülnek börtönben, és mert a közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek.

A HírTV tudósítása szerint Lázár odaszólt a független indulónak, Márki-Zay Péternek is:

„27 éve minden választás alkalmával a komcsik megpróbálják megostromolni a városházát, de mi mindig megvédjük, ezzel kivívtunk magunknak egyfajta tekintélyt és elismerést azon a polgári oldalon, ahol mi magunk tevékenykedünk, politizálunk vagy szolgáljuk a közéletet. Lehet ezt olyan egyszerűen is megközelíteni, hogy tulajdonképpen most egy személy mögé bújva vagy trójai falóként ugyanazok akarják elfoglalni a városházát, akik már 27 éve folyamatosan ostromolják.”

A közmunkaprogrammal kapcsolatban úgy fogalmazott, „170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. Beszéljünk világosan és egyértelműen. Ráadásul egy idő után rájön arra, hogy 60-70 ezret kap úgy, hogy dolgozik reggel 6-tól délután 2-ig, akkor minek akkora kockázatot vállalni.”

Lázár arról is beszélt, olyan polgármestereket kell választaniuk a településeknek, akik nem engedik betelepíteni a migránsokat.

Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a Miniszterelnökségi Sajtóirodától, amit változtatás nélkül közlünk most:

„A HVG.hu közölt egy cikket Lázár János, országgyűlési képviselő tegnapi lakossági fórumáról, a HírTV tudósítására hivatkozva. Kérem, a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeinek és a másik fél álláspontjának megjelentetésére vonatkozó etikai alapelvnek megfelelően jelentessék meg az alábbiakat:

Lázár János a tegnapi lakossági fórumon, ahogyan előtte már számos hasonló eseményen, és a Kormányinfókon is elmondta, hogy a közbiztonság javulásához több dolog is kedvezően járult hozzá. Ezek közül a legfontosabbak a rendőrség létszámának megemelése, valamint a büntetőtörvénykönyv szigorítása, amelyeknek köszönhetően a regisztrált bűncselekmények száma jelentősen csökkent. 2010-ben 447.186 bűncselekményt követtek el, ami 2017-re a felére, 226.452 esetre mérséklődött. Hódmezővásárhelyen a regisztrált bűncselekmények száma hét év alatt közel 61 százalékkal csökkent!

Nem szabad azt sem figyelmen kívül hagynunk, vagy elfelejtenünk, hogy 2010 előtt az MSZP kormány a rászoruló emberek tömegeit alacsony összegű segélyen tartotta, és elnézően viszonyult a „megélhetési bűnözéssel” szemben. Az általuk meghonosított fogalom lényege, hogy a segélyt lopással kellett kiegészíteni, ami a vidéki közbiztonság drasztikus romlásához vezetett. A Fidesz-Kdnp által vezetett kormány a segély helyett munkát ajánlott mindenkinek. Megélhetést és napi munkát, ami nem tette szükségessé, hogy a segélyt bűncselekményekkel kelljen kiegészíteni. A szocialisták a megélhetési bűnözést ajánlották a rászorulóknak, a Fidesz kormány pedig munkát és fizetést.

Szeretnénk azt is kiemelni, hogy Lázár János természetesen nem a tisztességesen és becsületesen dolgozó közmunkásokra gondolt, hanem azokra, akiket korábban a szocialista kormány belekényszerített a „megélhetési bűnözésbe” és a segélyt bűncselekményekkel egészítették ki.”

(HírTV)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

Viszlát, erdőirtás? Laboratóriumban nyomtatnának fatárgyakat

Viszlát, erdőirtás? Laboratóriumban nyomtatnának fatárgyakat

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?