szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának az alapállítása nem felel meg a valóságnak, a tervezet pedig kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre. Ugyanez először pénteken hangzott el a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szájából.

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Prágában tárgyalt Martin Stropnicky cseh külügyminiszterrel, majd kijelentette: "a dokumentum alapállítása hamis, hazug". A magyar tárcavezető az MTI beszámolója szerint kijelentette: nem igaz, hogy a migráció pozitív és, hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással.

A migráció veszélyes és megállítható"

– közölte Szijjártó, aki megerősítette korábbi nyilatkozatát, miszerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amelyet a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak. "Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható és a határok védhetőek" – mondta.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni a határok védelmét, mert az utóbbi időben ismét szaporodnak a határsértések. Naponta az illegális migránsok tucatjai, olykor százai, próbálnak meg betörni az országba.

Szerinte az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, s azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek. "Mi ellenkező véleményen vagyunk, az illegális határátlépés bűncselekmény, és mi a magyar állampolgárok biztonsága érdekében megvédjük határainkat, a schengeni határokat" – magyarázta.

"Írjon elő az ENSZ amit akar, mi megvédjük Magyarország határait és a schengeni határokat" – fogalmazott Szijjártó.

Az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre."

Éppen úgy fogalmazott, mint a múlt hét végén Tuzson Bence az M1-en.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Felmondhatja a kormány az ENSZ migrációs tárgyalássorozatát

Kiléphetünk az ENSZ migrációs tárgyalássorozatából, ha a szervezet migrációbarát álláspontja lesz meghatározó a végső megállapodástervezetben. Sajtótájékoztatón áll elő a kormány a legújabb migrációellenes intézkedésével. Az ENSZ főtitkárának megnyilatkozása migrációs ügyben elfogadhatatlan – és kísértetiesen hasonlít a Soros-tervhez.

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

Másfél évig fogják felújítani a Blaha Lujza teret, eltűnnek a parkolók

Másfél évig fogják felújítani a Blaha Lujza teret, eltűnnek a parkolók

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan