szerző:
MTI / hvg.hu

A DK-s Varju László szerint a kormány "szavazatimportja" hazaárulás.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magyarul nem beszélő ukrán állampolgároknak ad luxusnyugdíjat, hogy szavazataikkal hatalomban tartsa a Fideszt.

Varju László, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselő szombaton, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: korábban azzal a kérdéssel fordultak a kormányhoz, hogy milyen céllal fordítottak 210 millió forint közpénzt kárpátaljai ukrán állampolgárok nyelvoktatására. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig válaszában azt közölte, hogy magyarul nem beszélő határon túli magyaroknak szerveztek tanfolyamokat.

Az ellenzéki politikus szerint ezzel a válasszal a "nemzetieskedő Fidesz" egyszerre alázta meg a határon túl élő magyarokat és leplezte le, hogy a kormány közpénzből taníttat ukrán állampolgárokat a magyar állampolgárság megszerzéséhez.

"Nyelvében él a nemzet" – fogalmazott Varju László, aki hazaárulónak minősítette a kormány "szavazatimportját". Megjegyezte: a kormány válasza alapján akár több tízezer olyan ukrán állampolgár is szavazhat a tavaszi választáson, aki soha nem élt vagy fizetett adót Magyarországon.

Az MTI tudósításából nem derül ki, hogy Varju László kifejtette-e bővebben, mit értenek a luxusnyugdíj alatt, illetve szerintük hány ukrán kap ilyen ellátást.

Gyurcsány vagyonnyilatkozat-tételi vizsgálatot kér maga ellen

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője ugyanitt megerősítette: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke vagyonnyilatkozat-tételi vizsgálatot kér maga ellen az Országgyűlés mentelmi bizottságától. Közölte, a volt kormányfő a hatályos törvényeknek megfelelően adta be vagyonnyilatkozatát, a vizsgálatra pedig a "Fidesz hecckampánya" miatt van szükség. Gyurcsány Ferenc befektetési számlái kivonatát is elküldte a testületnek – tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Kiderült, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyen az új sikló miatt

Kiderült, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyen az új sikló miatt

Arany Ferrarit valaki? Mielőtt Austin Powers elviszi

Arany Ferrarit valaki? Mielőtt Austin Powers elviszi

Beperelte az eBay az Amazont, mert ellopta az eladóit

Beperelte az eBay az Amazont, mert ellopta az eladóit

Szokatlan eljárással gyorsítja a kormány a 14 milliárdos kispesti stadion építését

Szokatlan eljárással gyorsítja a kormány a 14 milliárdos kispesti stadion építését

May is meghosszabbítaná a Brexit utáni átmeneti időszakot

May is meghosszabbítaná a Brexit utáni átmeneti időszakot