szerző:
hvg.hu

Három iskoláról van szó, az egyikben arra kérték be a szülőket, hogy vessék be kapcsolataikat az ügy érdekében. Egy másik intézményben a február végi bál bevételét ajánlják fel az 1983 óta nem felújított mosdók korszerűsítéséhez.

Három szekszárdi általános iskolában is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához – tudta meg a Magyar Nemzet. Az érintett intézmények a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Baka István Általános Iskola, illetve a Dienes Valéria Általános Iskola.

A lap egy névtelenséget kérő forrástól tudja: a Garay egyik szülői értekezletén jelezte az iskola igazgatója, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, de 24 millió forintba kerülne. Kapnak támogatást, de így is hiányzik nyolcmillió, és a szülőktől azt kérték: vessék be a kapcsolataikat az ügy érdekében, nem feltétlenül azt várták tőlük, hogy maguk adakozzanak.

Az egyik szülő mindezt úgy értelmezte, hogy nekik kellene összetarhálniuk a többmilliós összeget.

A Magyar Nemzet megkereste az ügyben Pekari Bernadettet, az érintett általános iskola vezetőjét. Azt mondta: másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte a város vezetésénél, hogy összefogással javítsanak az intézmények vizesblokkjának állapotán. A Garay azért csatlakozott, mert náluk is probléma van a WC-kkel.

A szülők segítségét abban kérték, hogy ha ismernek olyan vállalkozót vagy céget, amely felajánlásával segíteni tud, akkor jelezzék. Nem a szülői háztól kértünk anyagi támogatást – magyarázta. A munka pontos költsége egyébként még nem ismert, mert költségvetés még nincs, a nyolcmillió forint csupán előzetes kalkuláció volt.

A Baka István Általános Iskolában a február végi bál bevételét ajánlanák fel a célra, miután az intézmény mosdóit 1983 óta nem újították fel. Parrag Katalin Erzsébet, az intézmény igazgatója a lapnak azt mondta: maguk a szülők keresték meg őt azzal, hogy szeretnének segíteni, és nincs előírt összeg, amelyet az iskolának össze kellene gyűjtenie.

A lap megkereste az ügyben a Klebelsberg Központot és a Szekszárdi Tankerületi Központot is, de lapzártáig nem érkezett válasz.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Élő közvetítésünk a Parlamentből a rabszolgatörvény megszavazásáról

Élő közvetítésünk a Parlamentből a rabszolgatörvény megszavazásáról

Próbálta mostanában hívni a Telekom ügyfélszolgálatát? A mesterséges intelligencia veszi fel a telefont

Próbálta mostanában hívni a Telekom ügyfélszolgálatát? A mesterséges intelligencia veszi fel a telefont

Juncker a Brexitről: Nem lesz jobb megoldás

Juncker a Brexitről: Nem lesz jobb megoldás

Fölényes győzelemmel világbajnok Hosszú Katinka

Fölényes győzelemmel világbajnok Hosszú Katinka

Tanulságos: nézze meg, miket olvasott mostanság Bill Gates

Tanulságos: nézze meg, miket olvasott mostanság Bill Gates

Puzsér: Tarlós még a Kutyapártot is megpróbálja túllicitálni

Puzsér: Tarlós még a Kutyapártot is megpróbálja túllicitálni