szerző:
hvg.hu

A Jobbik szerint felmerül a választási csalás gyanúja.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Jobbik szerint hamisított ajánlóíveket adott le Lévai Katalin Zuglóban – a jelöltre adott aláírások egy része sorrendben is megegyezett azokkal, amelyeket a fideszes jelölt kapott –, ezért Szávay István képviselőjelölt az ügyészséghez fordult. Álláspontja szerint az eset felveti a választás rendje elleni bűncselekmény és a személyes adattal való visszaélés gyanúját.

Szávay szerint "több mint valószínű, hogy a Fidesz kampánycsapatából valaki átadta az őket jóhiszeműen támogató polgárok adatait, aláírásaikat pedig Lévai Katalin, Medgyessy Péter egykori MSZP-s minisztere íveire hamisították".

Lévai Katalint nem vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság, a határozat ellen fellebbezett. Azt állítja, manipulálták az aláírásgyűjtő íveit. Beszéltünk a helyi fideszes jelölttel is, aki szintén nem tudja, mi történt, de nem tesz feljelentést, abban bízik, a megfelelő szervek majd felderítik az ügyet. A Lendülettel jelöltjeinek aláírásgyűjtő íveit több választókerületben is gőzerővel vizsgálják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!