szerző:
hvg.hu

Az ózdi polgármester és Vona Gábor kijelentéseire hívják fel a figyelmet a telefonos kampányban.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az Indexnek több olvasója is elküldte, milyen szöveget olvas fel egy a női robothang a Fidesz Jobbik ellen indított telefonos kampányában. Ezt azért indította a nagyobbik kormánypárt, hogy nyomást gyakoroljon Vona Gáborra, mondassa le helyettesét, az ózdi polgármestert, Janiczak Dávidot.

Janiczakról a napokban derült ki, hogy nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját, a pártelnök pedig megvédte. Azt mondta, az ilyesmi előfordul az emberrel, bár nem illik.

"Halló. Jó napot kívánok. Azért hívom, mert a napokban kiderült, hogy a Jobbik alelnöke nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját. Vona Gábor szerint bárkivel előfordulhat, hogy ilyet tesz. Ez botrányos. A Jobbik szégyellheti magát. Senki sem alázhat meg így egy nőt. Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk április 8-án. Viszonthallásra."

Ezután néhány másodperces csönd következik, aztán az hangzik el: "Készült a Fidesz megbízásából."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!