szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerintük nincs szó tiltott kampányfinanszírozásról, csak arról, hogy a fideszesek egyetértenek a kormánnyal, és ezért ugyanazt mondják.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A kormány STOP-feliratú, kommentár nélküli, de elcsigázott menekültek menetét ábrázoló plakátjainak semmi köze a választási kampányhoz, mondta ki a 444.hu szerint a Nemzeti Választási Bizottság.

Az NVB-hez Szél Bernadett fordult, azt kifogásolva, hogy a plakátokat „Kormány Információ” fejléccel helyezték el országszerte. Az LMP listavezetője szerint ez felveti a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját.

A NVB azonban (bár a lap szerint 12-9 arányban) ezt nem így látta. Szerintük Szél hibát követett el, amikor a fideszes politikusok kampány alatti nyilatkozatait vetette össze a plakát üzenetével, hiszen ez csak annyit bizonyít, hogy a kormánypárti politikusok egyetértenek a kormánnyal. Sőt, kimondták: „A kormány tájékoztatási tevékenységének megengedhetősége kampányidőszakban nem függhet attól, hogy valamelyik jelölő szervezet megnyilatkozása történetesen támogatja a kormány érintett politikai tevékenységét.”

A plakátokról ítt írtunk korábban. Azt például, hogy a háttérben látható képet az utóbbi években szélsőséges, EU-ellenes pártok alkalmazták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
IMF: Az eddig vártnál gyorsabb lesz a kilábalás a válságból, kivéve Nyugat-Európában és Dél-Amerikában

IMF: Az eddig vártnál gyorsabb lesz a kilábalás a válságból, kivéve Nyugat-Európában és Dél-Amerikában

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?