szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes listáján új szereplő Sárosdi Lilla is.

A miniszterelnök legidősebb lánya is felkerült a Forbes legbefolyásosabb magyar nőket rangsoroló listájára. Orbán Ráhel a közéleti szereplők között a negyedik befolyásosabb személy a lap áprilisi számában olvasható lista szerint. A kategória első helyezettje egyébként – akárcsak az előző évben – édesanyja, Lévai Anikó. Ezen a listán szintén új szereplő Sárosdi Lilla színésznő.

Az 50 fős listából idén is 20-at az üzleti élet szereplői adnak, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra és a média terepén dolgozik.

Az üzleti fronton megőrizte első helyét Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, de a dobogó másik két fokán helyet cserélt Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki most már a bank többségi tulajdonosa is, valamint Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Kultúra szekcióban a tízes lista végére csúszott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, felkerült viszont Kováts Adél, a Radnóti Színház vezetője és Enyedi Ildikó filmrendező is. A Kultúra terén idén is Havas Ágnest, a Filmalap vezérigazgatóját találták a legbefolyásosabbnak.

A tízfős médialista élén ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerepel, új név viszont rögtön a negyedik helyre is került, mégpedig a tavaly novemberben kinevezett Central Media-vezér Mészáros Kinga.

(Forbes)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn