szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem értenek egyet a Kúria döntésével.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mint azt megírtuk, a Kúria pénteki döntésében úgy határozott, hogy jogsértőek a kormány "Stop" feliratú plakátjai, mert a kormány nem igazolta a plakátkampány szükségességét, sőt, azt mondták, hogy széles körú szakpolitikai elemzés kellene a kampány szükségességének bizonyításához, de a Kúria szerint ezt a plakátok kihelyezése előtt már el kellett volna végezni. A bíróság szerint a plakátok a pártok közötti esélyegyenlőséget sértik.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre reagálva egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, a döntéssel

a kormány nem ért egyet, mert ahogyan azt az Alkotmánybíróság is korábbi döntésében kifejtette, a kormánynak nem csak joga, de kötelessége is az állampolgárok tájékoztatása független attól, hogy az a választási kampányidőszakban vagy azon kívül történik. Ezért a kormány a Kúria döntésével szemben az Alkotmánybírósághoz fordul.

Korábban a Kúria a "Nekünk Magyarország az első!" feliratú plakátokat is jogsértőnek találta, mert nem volt egyértelműen feltüntetve rajta, hogy a Fidesz vagy a kormány tette-e ki, de a Fidesz ezután szintén az Alkotmánybírósághoz fordult, amely nem döntött az ügyben, ellenben felfüggesztette a Kúria döntésének végrehajtását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 38 beteg meghalt, 989 ember megfertőződött Magyarországon

Koronavírus: 38 beteg meghalt, 989 ember megfertőződött Magyarországon

A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését

A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt