szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik felügyelőt megütött, a másikat a falnak lökte, a többieket pedig megfenyegette, amikor rendőrt hívtak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal felnőtt férfival szemben, aki egy makói gyermekotthonban bántalmazott több gyermekfelügyelőt – közölték szerdán.

A férfi tavaly augusztus 15-én összekapott az egyik gyermekfelügyelővel, majd megütötte, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott ezzel. Egy hónap múlva egy másik felügyelővel szólalkozott össze, aki megpróbálta az étkezőben dühöngő férfit nyugalomra inteni. Őt a mellkasánál a falnak lökte és megfenyegette.

Mindkét alkalommal megfenyegette a többi felügyelőt, akik rendőrt akartak hívni. Azt mondta, hogy őket is megveri. Egyikük a nevelőszobába menekült, amelynek ajtaját a dühöngő férfi be akarta rúgni.

A Makói Járásbíróság dönt majd az ügyben. Az ügyészség közleményéből nem derül ki, az otthonban lakik-e még a fiatal férfi, illetve őrizetbe vették-e.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!