szerző:
hvg.hu

Közös sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Hódmezővásárhely független polgármestere és az LMP volt társelnöke, a korrupciós ügyek feltárásával ismertté vált Hadházy Ákos.

Márki-Zay már többször számolt be az előző városvezetés költekezéseiről, most a térfigyelő kamerák rendszerének kiépítéséről beszélt, szerinte százmilliós nagyságrendű lehet az úgynevezett „alkotmányos költség”, ami nem más, mint a korrupciós túlszámlázás.

A Facebook-oldalon élőben közvetített sajtótájékoztatóból és a 24.hu tudósításából kiderült, volt olyan cég, amelyik 2013-ban 13 millióért szerelt fel összesen 16 kamerát, tavaly pedig 31 kamerát szereltek fel, 94 millióért, de a technikai költségek nem növekedtek ennyivel. Érdekességként elhangzott, hogy például a Fekete Sas Hotel mellett volt olyan oszlop, amelyiken hat darab kamera lógott.

 

Márki-Zay és Hadházy elmondták, az üzletbe beszálló vállalkozóknak 2-3 millió forint közötti eszközönkénti árat adtak meg a városvezetésben, míg a környék hasonló közbeszerzéseiből kiderül, egy átlagos térfigyelő kamera körülbelül 200 ezer forintba kerül. (Egy drágább típus is kijön 6-700 ezer forintból.) Az igazi túlárazás a járulékos dolgokban jelenhetett meg, kábelekben, tartóelemekben.

Hódmezővásárhely összesen 650 millió forintot költött a kamerarendszer kiépítésére, három nagy tender volt, a közös itt az volt, hogy ugyanannak a személynek az érdekeltségi körébe tartoztak a nyertes cégek, minden egyes alkalommal egyetlen ajánlat volt és a pályázó mindig szinte teljesen pontosan a becsült értékre lőtte be a pályázatát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Világháborús gránátot találtak a Lánchídnál

Világháborús gránátot találtak a Lánchídnál

Kamu államtitkárral találkozott a Képviselői Irodaházban, így csaltak ki 23 millió forintot egy vállalkozótól

Kamu államtitkárral találkozott a Képviselői Irodaházban, így csaltak ki 23 millió forintot egy vállalkozótól

Megállapodást írt alá a kerékpárosklub és Tarlós

Megállapodást írt alá a kerékpárosklub és Tarlós

A milliárdos, aki képes megállítani Donald Trumpot. Ha akarja

A milliárdos, aki képes megállítani Donald Trumpot. Ha akarja

27 hajléktalant figyelmeztettek a rendőrök a betiltás első napján

27 hajléktalant figyelmeztettek a rendőrök a betiltás első napján

Havas Henrik visszatér

Havas Henrik visszatér