szerző:
MTI/hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szélsőjobbos szónok szerint a civilizációra az egyik legnagyobb fenyegetést az iszlám jelenti, mégpedig nem annak szélsőséges formája, nem a terrorizmus, hanem a mainstream muszlim társadalom.

„Az ördög él és hazudik. És a neve Soros György” – ezzel (a név magyarul kimondott verziójával) és egy gunyoros kacajjal lépett színpadra Milo Yiannopoulos a Bálnában 168Óra beszámolója szerint. A szélsőjobbos szónok a XXI. Század Intézet szervezésében mondta el Veszélyek és esélyek a XXI. században című előadását a kiválasztottak előtt. A Bálnából ugyanis egyes nem kormánypárti médiumok kiszorultak, így a hvg.hu is.

A brit szélsőjobb (ő magát kulturális libertáriánusként határozza meg) fenegyereke, Milo Yiannopoulos állítása szerint amúgy ő az Orbán-kormány meghívására érkezett. Az esemény honlapján előzetesen úgy fogalmaztak, hogy Milo Yiannopoulos az előadásával "össztüzet zúdít az úgynevezett progresszív politikára és kultúrára".

A vállaltan provokatőr brit újságíró-ideológus gyorsan az alternatív jobboldal mozgalom legismertebb szerzője lett, aki különösen kikelt a politikaikorrektség-terror, a feministák, a muszlimok, a bevándorlók, s általában a baloldaliak ellen. Személyes győzelemként értékelte, amikor a tavalyi elnökválasztási kampányában a demokrata Hillary Clinton által elrettentő példaként felhozott négy alt-right cikk felét ő jegyezte. Az egyik azt firtatta, hogy szülőként mi lehet rosszabb, ha a gyerek feminista vagy rákbeteg lesz, a másik pedig arról szólt, hogy a fogamzásgátlás taszítóvá és őrültté teszi a nőket.a szólásszabadság. A szónokot azonban gyorsan "ejtették" amikor kiderült, hogy egy tavalyi interjújában támogatóan szólt a felnőtt férfiak és a 13 éves fiúk közti szexuális kapcsolatról. A meleg mivoltát kihívóan hangsúlyozó – de az azonos neműek házasságát ellenző – Yiannopoulos talán életében először elnézést kért, s a pedofíliát a legszörnyűbb dolognak nevezte, ám már későn.

Veszélyek és esélyek a XXI. században című előadásában azt mondta, az iszlám nem olyan, mint a többi vallás: nem egy ártatlan hit, hanem egy előíró politikai ideológia, amely megköveteli a nők elnyomását és a homoszexuálisok meggyilkolását. Ennek a szemléletnek nincsen helye Európában - jelentette ki. Az MTI beszámolája szerint "szabadszájú" beszédében Milo Yiannopoulos többször utalt saját homoszexualitására, és felvetette, hogy őt és élettársát a világ sok országában megölné az állam. Szavai szerint Magyarországban és benne közös, hogy mindkettejükről rengeteget hazudnak a baloldaliak. Ennek oka, hogy félnek tőlük - vélekedett, hozzátéve: a hitük miatt gyűlölik őket.

Milo Yiannopoulos azt hangoztatta, hogy a magyaroknak semmiféle kötelezettségük nincs migránsok befogadására, ezért ne érezzék magukat rosszul a bevándorláspolitikájuk miatt. Több európai állam, például Svédország és Németország "meg van szállva" - fogalmazott, majd arról beszélt, hogy nem kell kedvesnek lenni az Európába érkezőkhöz, hanem "háborúzni" kell velük, mert "megtámadták" a kontinenst. Az unió nemhogy határozott elutasítással reagált volna a bevándorlásra, hanem a nyújtott ellátásokkal gyakorlatilag meghívta a migránsokat - jegyezte meg.

Milo Yiannopoulos arra buzdította hallgatóságát, hogy támogassa Orbán Viktor miniszterelnököt, aki egyedüliként állt ki Soros György ellen, gyakorlatilag kiutasítva őt az országból. A kormányfő mögé felsorakozva a magyarok győznek majd - vélekedett. Úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor nemzetközi ikonná vált. Magyarország a világ egyik legforróbb hadszíntere lett, megint utolérte a sorsa, ismét fontos szerepet kapott a nyugati civilizáció fejlődésében. Elmondta, hogy egyre inkább csodálja ezt az államot, amelyre a magyaroknak büszkének kell lenniük. Ők lesznek a szabadságért folytatott harc éllovasai, szükség van rájuk - jelentette ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Milo Yiannopoulos-ügy: megszólalt Schmidt Mária

A szólásszabadság területén több, magukat fejlett mintademokráciának tartó uniós tagtársunknál jobban állunk – véli Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, aki a Hetek című közéleti hetilapnak adott interjújában elmondja azt is, hogy miért halasztották el az Európa jövője című konferenciát.

HVG Világ

Milo Yiannopoulos: az alt-right provokátora

A Donald Trump amerikai elnök főstratégája, Stephen Bannon által politikai tényezővé tett alternatív jobboldal (alt-right) üstököseként tűnt föl, és úgy is zuhant alá a 32 éves Milo Yiannopoulos.

Jön a hideg, havat is hoz magával

Jön a hideg, havat is hoz magával

Központosítani akarja a kormány a háziorvosi ellátást

Központosítani akarja a kormány a háziorvosi ellátást

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Olyan utcákat rajzol az Nvidia új programja, hogy azt hiszi, a valóságot látja – videó

Olyan utcákat rajzol az Nvidia új programja, hogy azt hiszi, a valóságot látja – videó

Gombnyomásra sötétíthető üvegtetőt kapott a McLaren új kabrió szupersportkocsija

Gombnyomásra sötétíthető üvegtetőt kapott a McLaren új kabrió szupersportkocsija

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier