szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szélsőjobbos szónok szerint a civilizációra az egyik legnagyobb fenyegetést az iszlám jelenti, mégpedig nem annak szélsőséges formája, nem a terrorizmus, hanem a mainstream muszlim társadalom.

„Az ördög él és hazudik. És a neve Soros György” – ezzel (a név magyarul kimondott verziójával) és egy gunyoros kacajjal lépett színpadra Milo Yiannopoulos a Bálnában 168Óra beszámolója szerint. A szélsőjobbos szónok a XXI. Század Intézet szervezésében mondta el Veszélyek és esélyek a XXI. században című előadását a kiválasztottak előtt. A Bálnából ugyanis egyes nem kormánypárti médiumok kiszorultak, így a hvg.hu is.

A brit szélsőjobb (ő magát kulturális libertáriánusként határozza meg) fenegyereke, Milo Yiannopoulos állítása szerint amúgy ő az Orbán-kormány meghívására érkezett. Az esemény honlapján előzetesen úgy fogalmaztak, hogy Milo Yiannopoulos az előadásával "össztüzet zúdít az úgynevezett progresszív politikára és kultúrára".

A vállaltan provokatőr brit újságíró-ideológus gyorsan az alternatív jobboldal mozgalom legismertebb szerzője lett, aki különösen kikelt a politikaikorrektség-terror, a feministák, a muszlimok, a bevándorlók, s általában a baloldaliak ellen. Személyes győzelemként értékelte, amikor a tavalyi elnökválasztási kampányában a demokrata Hillary Clinton által elrettentő példaként felhozott négy alt-right cikk felét ő jegyezte. Az egyik azt firtatta, hogy szülőként mi lehet rosszabb, ha a gyerek feminista vagy rákbeteg lesz, a másik pedig arról szólt, hogy a fogamzásgátlás taszítóvá és őrültté teszi a nőket.a szólásszabadság. A szónokot azonban gyorsan "ejtették" amikor kiderült, hogy egy tavalyi interjújában támogatóan szólt a felnőtt férfiak és a 13 éves fiúk közti szexuális kapcsolatról. A meleg mivoltát kihívóan hangsúlyozó – de az azonos neműek házasságát ellenző – Yiannopoulos talán életében először elnézést kért, s a pedofíliát a legszörnyűbb dolognak nevezte, ám már későn.

Veszélyek és esélyek a XXI. században című előadásában azt mondta, az iszlám nem olyan, mint a többi vallás: nem egy ártatlan hit, hanem egy előíró politikai ideológia, amely megköveteli a nők elnyomását és a homoszexuálisok meggyilkolását. Ennek a szemléletnek nincsen helye Európában - jelentette ki. Az MTI beszámolája szerint "szabadszájú" beszédében Milo Yiannopoulos többször utalt saját homoszexualitására, és felvetette, hogy őt és élettársát a világ sok országában megölné az állam. Szavai szerint Magyarországban és benne közös, hogy mindkettejükről rengeteget hazudnak a baloldaliak. Ennek oka, hogy félnek tőlük - vélekedett, hozzátéve: a hitük miatt gyűlölik őket.

Milo Yiannopoulos azt hangoztatta, hogy a magyaroknak semmiféle kötelezettségük nincs migránsok befogadására, ezért ne érezzék magukat rosszul a bevándorláspolitikájuk miatt. Több európai állam, például Svédország és Németország "meg van szállva" - fogalmazott, majd arról beszélt, hogy nem kell kedvesnek lenni az Európába érkezőkhöz, hanem "háborúzni" kell velük, mert "megtámadták" a kontinenst. Az unió nemhogy határozott elutasítással reagált volna a bevándorlásra, hanem a nyújtott ellátásokkal gyakorlatilag meghívta a migránsokat - jegyezte meg.

Milo Yiannopoulos arra buzdította hallgatóságát, hogy támogassa Orbán Viktor miniszterelnököt, aki egyedüliként állt ki Soros György ellen, gyakorlatilag kiutasítva őt az országból. A kormányfő mögé felsorakozva a magyarok győznek majd - vélekedett. Úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor nemzetközi ikonná vált. Magyarország a világ egyik legforróbb hadszíntere lett, megint utolérte a sorsa, ismét fontos szerepet kapott a nyugati civilizáció fejlődésében. Elmondta, hogy egyre inkább csodálja ezt az államot, amelyre a magyaroknak büszkének kell lenniük. Ők lesznek a szabadságért folytatott harc éllovasai, szükség van rájuk - jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Milo Yiannopoulos-ügy: megszólalt Schmidt Mária

A szólásszabadság területén több, magukat fejlett mintademokráciának tartó uniós tagtársunknál jobban állunk – véli Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, aki a Hetek című közéleti hetilapnak adott interjújában elmondja azt is, hogy miért halasztották el az Európa jövője című konferenciát.