szerző:
hvg.hu

Orbán az összefogásról beszélt és arról, hogy hogyan lehet a hazát szeretni.

Miután Encsen megebédelt, Orbán Viktor csütörtökön átadta a tokaji vízitúra központot, amelyről egy kis videót is posztolt a Facebook-oldalára, igaz, helyesírási hibával "vizitúra központnak" nevezve a helyet.

A videó szerint Orbán az átadáson egy zavaros fejtegetésbe bonyolódott a hazaszeretetről, és azt fejtegette, hogy "a hazát kétféle módon lehet szeretni, a hazaszeretethez kétfajta úton lehet eljutni". Ez a két út a kövtkező:

  • el lehet jutni a hazaszeretethez "szellemi-természeti úton: az ember ül, olvas, zenét hallgat, ráérez, megmozdul a szíve", de Orbán szerint az embereknek csak kisebbik része jut el így a hazaszeretethez;
  • másrészt el el lehet jutni hozzá "természetes úton: az ember benne él a hazájában, és látja, hogy szép és elérhető, nincs tőle elzárva, hozzáfér a vizeihez", a gyerekeknek táborokat szerveznek.

Orbán arról is beszélt, hogy a haza szeretete nem megy a másik magyar szeretete nélkül, "de ez nehéz dolog, mert a mi fajtánkat nem olyan könnyű szeretni", viszont csak akkor tudunk egymáshoz utakat találni, "ha közösen csináljuk a dolgokat. Ha együtt csináljuk a dolgokat, minden azonnal működni kezd" - mondta.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!