szerző:
hvg.hu

Mechelen városának polgármestere azt szeretné megmutatni a magyar miniszterelnöknek, hogy az együttélés igenis lehetséges. A meghívót a 444 szúrta ki.

Bilbaóban tartotta az EUObserver egyik új rendezvényét, ahol Bart Somera, a Belgium fekvő Mechelen városának polgármestere is felszólalt.

A főként önkormányzatok munkájával kapcsolatos találkozón a városvezető a magyar miniszterelnökre is kitért, mikor azt mondta: ők egy szép, biztonságos várost tudhatnak magukénak, ezért talán Orbán Viktornak is el kellene mennie hozzájuk, hogy lássa, az együttélés valóban lehetséges.

Mechelenben nagyon sok muszlim él, a legutóbbi adatok szerint a 90 ezer fős lakosságból 20 ezren mind muszlimok. Vagyis többen vannak, mint ahányan Magyarországon és Szlovákiában együtt – mondta a polgármester.

Somera ugyanakkor elismerte, náluk is vannak problémák, de a sokszínűség szerinte egy olyan dolog, amit minden lehetséges eszközzel támogatni kell.

A flamand politikus 2016-ban elnyerte a Világ Legjobb Polgármestere-díjat, amit a bevándorlók integrálásáért végzett sikeres munkája eredményeként ítéltek neki oda.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!