szerző:
hvg.hu

A Nyitottak vagyunk nevű kezdeményezésben részt vevő cégek vezetők és munkatársai idén is ott lesznek a Budapest Pride-on.

Idén is több mint 100 cégvezetővel készül a Budapest Pride-ra a Nyitottak vagyunk kezdeményezés, a vezetők várhatóan összesen több mint kétezezer kollégájukkal együtt vonulnak majd. Az akciót először tavaly hirdették meg, hogy a vezetők ebben a formában is ki tudjanak állni kollégáik és amellett, hogy csak a tetteik alapján ítéljék meg őket, tekintet nélkül bármi másra.

Idén is vannak új csatlakozók: a Nyitottak vagyunk alapítói mellett olyan ismert világmárkák magyarországi vezetői is részt vesznek a felvonuláson, mint a Citi, BlackRock, Diageo, Eaton, Morgan Stanley, Nielsen, Procter&Gamble, Converse. Közösségi irodák, divattervezők, informatikai cégek, építesz irodák is vannak az újak között. Az eddig nem csatlakozott cégek vezetői egyébként szombat reggelig a nyitottakvagyunk.hu-n még regisztrálhatnak.

Magyarországon ma már több mint ezer cég és szervezet vallja, hogy nemcsak helyes, hanem üzletileg is megéri, ha kollégáikat kizárólag a tetteik és a teljesítményük alapján értékelik. Nemzetközi kutatások is alátámasztják ennek jelentőségét, a BCG egy friss felmérése például arra mutatott rá, hogy egyértelmű a párhuzam a cégeken belüli sokszínűség és az innováció között, a sokszínű cégek ráadásul üzletileg is eredményesebbek.

Tavaly először vonult együtt több mint 100 cégvezető a Pride-on, és kísérte kollégájukból álló csapatát a felvonuláson.

A Nyitottak vagyunk mozgalom ötödik éve dolgozik azért, hogy megmutassa: megéri nyitott céget, szervezetet építeni. 

A Nyitottak Vagyunk közösségi kezdeményezést 2013 nyarán alapította a Prezi, az espell és a Google – emlékeztettek a cégek pénteken közzétett, közös közleményében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!