szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nyitottak vagyunk nevű kezdeményezésben részt vevő cégek vezetők és munkatársai idén is ott lesznek a Budapest Pride-on.

Idén is több mint 100 cégvezetővel készül a Budapest Pride-ra a Nyitottak vagyunk kezdeményezés, a vezetők várhatóan összesen több mint kétezezer kollégájukkal együtt vonulnak majd. Az akciót először tavaly hirdették meg, hogy a vezetők ebben a formában is ki tudjanak állni kollégáik és amellett, hogy csak a tetteik alapján ítéljék meg őket, tekintet nélkül bármi másra.

Idén is vannak új csatlakozók: a Nyitottak vagyunk alapítói mellett olyan ismert világmárkák magyarországi vezetői is részt vesznek a felvonuláson, mint a Citi, BlackRock, Diageo, Eaton, Morgan Stanley, Nielsen, Procter&Gamble, Converse. Közösségi irodák, divattervezők, informatikai cégek, építesz irodák is vannak az újak között. Az eddig nem csatlakozott cégek vezetői egyébként szombat reggelig a nyitottakvagyunk.hu-n még regisztrálhatnak.

Magyarországon ma már több mint ezer cég és szervezet vallja, hogy nemcsak helyes, hanem üzletileg is megéri, ha kollégáikat kizárólag a tetteik és a teljesítményük alapján értékelik. Nemzetközi kutatások is alátámasztják ennek jelentőségét, a BCG egy friss felmérése például arra mutatott rá, hogy egyértelmű a párhuzam a cégeken belüli sokszínűség és az innováció között, a sokszínű cégek ráadásul üzletileg is eredményesebbek.

Tavaly először vonult együtt több mint 100 cégvezető a Pride-on, és kísérte kollégájukból álló csapatát a felvonuláson.

A Nyitottak vagyunk mozgalom ötödik éve dolgozik azért, hogy megmutassa: megéri nyitott céget, szervezetet építeni. 

A Nyitottak Vagyunk közösségi kezdeményezést 2013 nyarán alapította a Prezi, az espell és a Google – emlékeztettek a cégek pénteken közzétett, közös közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Őrizetbe vették a Hír Tv svédországi tudósítóját

Őrizetbe vették a Hír Tv svédországi tudósítóját