szerző:
T. R.

Pont akkor, amikor Donald Trump elkezdené komolyan venni Orbán Viktort, Soros György szélhámosnak nevezi az amerikai elnököt. Igaz, a filantróp azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy nem hisz az amerikai részvénytőzsde szárnyalásának a tartósságában.

A New York Times nyomán megírtuk, hogy az amerikai elnök egyszerre tekinti ellenségének az EU-t és barátjának az annak egységét megtörni próbáló populistákat, így kerülhet végre Trump látószögébe Orbán.

A hamburgi Die Welt pedig arról ír hogy Soros nem hisz az amerikai részvénytőzsde szárnyalásának a tartósságában, és legutóbbi tőzsdei műveletével közel félmilliárd dollár értékben lényegében az S&P 500-as index esésére kötött fogadást. A Klubrádió által szemlézett német cikkben

Soros szélhámosnak nevezi Donald Trump amerikai elnököt, aki rendre olyan nyilatkozatokat tesz, amelyekben saját érdemeinek tudja be a mostani kedvező tőzsdei klímát.

A magyar milliárdos tavaly nyáron már megpróbálkozott egy hasonló művelettel, de akkor nem jött be a számítása, mert a papírok értéke rendületlenül tovább emelkedett, és Soros akkor kénytelen volt kapitulálni.

A Die Welt megjegyzi, érdekes, hogy Soros akkor köt fogadást az amerikai tőzsde árfolyamesésére – és ezzel egyúttal Donald Trump népszerűségének a csökkenésére – spekulálva, amikor az amerikai elnök Orbán és Magyarország felé kezdett fordulni, szakítva ezzel Obama korábbi politikájával.

„Trump elnök nagyon erős vezetőnek tekinti Orbánt” – idézi a Die Welt David Cornsteint, aki június óta látja el a budapesti amerikai nagyköveti posztot.

Pénteken bezárta budapesti irodáját a Nyílt Társadalom Intézet, de Koncz E. Katalin, az itteni irodavezető nem költözik a többiekkel Berlinbe, huszonöt év után befejezi a közös munkát Soros Györggyel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!