szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Pont akkor, amikor Donald Trump elkezdené komolyan venni Orbán Viktort, Soros György szélhámosnak nevezi az amerikai elnököt. Igaz, a filantróp azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy nem hisz az amerikai részvénytőzsde szárnyalásának a tartósságában.

A New York Times nyomán megírtuk, hogy az amerikai elnök egyszerre tekinti ellenségének az EU-t és barátjának az annak egységét megtörni próbáló populistákat, így kerülhet végre Trump látószögébe Orbán.

A hamburgi Die Welt pedig arról ír hogy Soros nem hisz az amerikai részvénytőzsde szárnyalásának a tartósságában, és legutóbbi tőzsdei műveletével közel félmilliárd dollár értékben lényegében az S&P 500-as index esésére kötött fogadást. A Klubrádió által szemlézett német cikkben

Soros szélhámosnak nevezi Donald Trump amerikai elnököt, aki rendre olyan nyilatkozatokat tesz, amelyekben saját érdemeinek tudja be a mostani kedvező tőzsdei klímát.

A magyar milliárdos tavaly nyáron már megpróbálkozott egy hasonló művelettel, de akkor nem jött be a számítása, mert a papírok értéke rendületlenül tovább emelkedett, és Soros akkor kénytelen volt kapitulálni.

A Die Welt megjegyzi, érdekes, hogy Soros akkor köt fogadást az amerikai tőzsde árfolyamesésére – és ezzel egyúttal Donald Trump népszerűségének a csökkenésére – spekulálva, amikor az amerikai elnök Orbán és Magyarország felé kezdett fordulni, szakítva ezzel Obama korábbi politikájával.

„Trump elnök nagyon erős vezetőnek tekinti Orbánt” – idézi a Die Welt David Cornsteint, aki június óta látja el a budapesti amerikai nagyköveti posztot.

Pénteken bezárta budapesti irodáját a Nyílt Társadalom Intézet, de Koncz E. Katalin, az itteni irodavezető nem költözik a többiekkel Berlinbe, huszonöt év után befejezi a közös munkát Soros Györggyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!