szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Köszönjük mindazoknak, akik üzeneteikkel, kommentjeikkel részt vettek egész napos "Mit kívánnál a szülinapos Magyarországnak?" játékunkban!

Ma van Magyarország születésnapja, küldjön neki dalt

Nem felvonuló kérték, hanem ünneplők, de mindegy is. Ma van Magyarország születésnapja, lepje meg valamivel (dal, jelenet, politikusbeszéd, bármi), aminek ön szerint örülne, vagy ami illik hozzá. Írja meg nekünk, mivel kívánna boldog szülinapot az ünnepeltnek, mi pedig beteszünk ezek közül párat a nap percről percre összefoglalójába.

Várjuk tehát a kívánságokat az [email protected] címre.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Ünnepi összefoglaló tudósításunkat ezzel lezárjuk

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek a "Boldog szülinapot Magyarország" - játékban.

És akkor mutatunk képet a tűzijátékról is

©

K.K. egy ideig békésen sorolta kívánságait, aztán kimondta a legfontosabb vágyát is

"Toleranciát, békességet, empátiát, tiszteletet. Egy másik kormányt..."

Hivatalos: lesz tűzijáték

Az augusztus 20-ai központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött: meg lehet tartani a tűzijátékot - tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda hétfő este az MTI-t.

Közleményükben azt írták: az eddig beérkezett jelentések alapján az ünnepi tűzijátékot a terveknek megfelelően meg lehet tartani, az előrejelzések szerint a kilövés idején várható időjárás sem a biztonságos lebonyolítást, sem a látvány értékét nem fogja érdemben befolyásolni.

©

A 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékra több százezrekre számítanak a szervezők.

Az operatív törzs szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a rendezvények lebonyolítását és a biztonságos végrehajtáshoz szükséges információkat folyamatosan kapják, azokat elemzik - áll a közleményben.

P. Gy-nek fölöttébb praktikus kívánsága van

"Eurót a manipulálható forint helyett."

A Jobbik még mindig saját magát tartja váltópártnak

A Jobbik szerint Magyarországnak az egyéni szabadságjogokra építő skandináv modellt kell követnie a társadalomszervezésben - mondta az ellenzéki párt elnöke a Jobbik augusztus 20-ai rendezvényén, Budapesten.  

Sneider Tamás kifejtette, a csalódást keltő választási eredményt követően a Jobbik igazi küldetése, hogy megmutassa az "arany középutat" az individualizmus és a kollektivizmus között. Hangsúlyozta, az ellenzéki szavazók közel fele pártjára szavazott, ami hatalmas felelősséget jelent számukra, és azt is megmutatja, hogy kizárólag a Jobbik adhat hitet és erőt a magyar társadalomnak az "Orbán-rendszerrel" szemben.

A párt elnöke nem jósolt hosszú jövőt a nagyrészt soraikból kilépőkből alakuló Mi Hazánk Mozgalomnak, amelyet szerinte sok esetben a gyűlölet és az önzés irányít. Megjegyezte, a kilépésekkel nem érte komoly veszteség a Jobbikot, amely így nyugodt pártként kezdheti meg a felkészülést a következő időszakra.

G. A olyan változást kíván, amit alighanem sokan aláírnának

"Kicsit több békesség, jóság, szelídség,
Kevesebb viszály, irigység,
Kicsit több igazság úton-útfélen,
Kicsit több segítség bajban-veszélyben,
Kicsit több "mi" és kevesebb "én",
Kicsit több erő, remény,
És sokkal több virág az élet útjára -
Mert a sírokon már hiába."
Ja, és mindenkinek békés, boldog Szent Istvánra emlékezést kívánok!

Piros-fehér-zöld lett egy kínai felhőkarcoló

Az államalapítás tiszteletére magyar nemzeti színű fényfestést kapott Csungking egyik legmagasabb felhőkarcolója - tájékoztatta a magyar főkonzulátus hétfőn az MTI-t.

Közleményük szerint augusztus 20-án este a magyar zászló lobogott interaktív fényjáték keretében a világ legnépesebb városa, Csungking központjának 61 emeletes felhőkarcolóján, majd tűzijáték következett. 

"A 33 milliós város lakossága ezáltal virtuális ízelítőt kapott a hagyományos magyar ünneplési formából" - közölte a főkonzulátus, amely kezdeményezte a díszkivilágítást.

©

Sz. K. három nagyon ismert szót írt kívánságként:

"Szabadságot, egyenlőséget, testvériséget!"

Vannak dalok, amelyek kedvencek ma. Például ez

Ilyen volt a Bánk Bán-ária, és ilyen a Tankcsapda klippje. Ezúttal H. A. küldte Magyarországnak (a brigád nevében):

1 2 3 4 5

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!