szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De az egészségügyben változtatni kell, mondta Kötcsén.

Szivárognak a hírek, értesülések a hétvégi kötcsei találkozóról, ahová Orbán Ráhel 12 milliós órában érkezett meg. Az ATV arról ír, hogy Orbán szerint „a németeken és Angela Merkelen múlik, hogy mi lesz a Néppárttal”, ugyanis a kormányfő úgy látja, Emmanuel Macron fel akarja robbantani a Fidesz pártcsaládját, a Néppártot, hogy saját politikai családot hozzon létre. Orbán nagy csatára számít Macronnal, miközben abban bízik, Merkel nem hagyja veszni a Néppártot.

A magyar jogállamiságot vizsgáló Sargentini-jelentést Orbán Viktor nevetségesnek nevezte arra hivatkozva, hiába járt a dokumentumot készítő politikus Magyarországon, nem kereste meg a magyar kormányt, és nem is beszél magyarul. Az érkezőket mi is erről a témáról kérdeztük szombaton:

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy szerinte baloldali fölény van a kultúrában európai szinten. Előadásában azt hangsúlyozta, saját politikai oldalának nem kell szégyellnie jobboldaliságát, a kultúrharcnak intézményi szinten is meg kell jelennie.

Az egészségüggyel kapcsolatban azt mondta Orbán, a kórházak állapota rendben van, de az egészségügyben változtatni kell. Első lépés az állami és magántulajdon szétválasztása lesz. Orbán arról is beszámolt Kötcsén, hogy újabb alkotmánymódosításra készül, de konkrétumokat nem árult el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk