szerző:
hvg.hu

A miniszter szerint a létszám miatt volt, ahol elektronikusan oldották meg az elbocsátásokat.

Nagyarányú leépítés zajlik a közszférában, összesen 3400 dolgozót bocsátanak el. Ahogy arról korábban beszámoltunk, voltak köztük olyanok, akiket ráadásul nem is személyesen, hanem az ügyfélkapun keresztüli értesítés formájában rúgtak ki.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet erről kérdezte Varga Mihály pénzügyminisztert, aki az RTL Klub beszámolója szerint elismerte, volt, hogy elektronikus úton közöltékvalakivel, hogy elbocsátották.

"Volt, ahol személyesen közölték az emberekkel, volt, ahol a létszám miatt ez elektronikus úton történt meg, nyilván ahány intézmény, annyiféle megoldás volt. De hogy ezek törvényesen kerültek végrehajtásra, és a lehető legmaximálisabban igyekeztünk arra törekedni, hogy segítsünk ezeknek az embereknek, azt bizton mondhatom" - mondta Varga. Schmuck Erzsébet szerint viszont nem tartották tiszteletben az emberi méltóságot.

Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke azt mondta, szerinte politikai érdek, hogy minél kisebb feszültség legyen, és minél gyorsabban vége legyen a kirúgásoknak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Agrárminisztériumban szinte csak a természetvédelmi főosztályok dolgozóit érintette a leépítés. Ez ellen 85 természetvédelemmel foglalkozó civil szervezet - köztük a  a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország - nyílt levélben tiltakozik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mit gondol, kit, és mihez hasonlítva írták át a Kossuth tér nevét a metrón?

Mit gondol, kit, és mihez hasonlítva írták át a Kossuth tér nevét a metrón?

Balesete volt Gulyás Gergelynek az éjszaka

Balesete volt Gulyás Gergelynek az éjszaka

Deutsch Tamás rávilágított a lényegre: az MTVA nem a Való Világ-villa

Deutsch Tamás rávilágított a lényegre: az MTVA nem a Való Világ-villa

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Révész: Repül a nehéz Kőszeg

Révész: Repül a nehéz Kőszeg

Megformázta legóból az MTVA-nál történteket a Kétfarkú

Megformázta legóból az MTVA-nál történteket a Kétfarkú