szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unióban egy egyetem arra kényszerül, hogy máshova költözzön - mondta.

Hivatalos, a kormány elüldözte a CEU-t, az egyetem egy olyan városba megy – Bécsbe –, ahol nem szórakoznak velük. Az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber is megszólalt a témában, azt írta Twitter-oldalán, hogy

Mélységesen csalódott vagyok amiatt, hogy a magyar kormány nem volt hajlandó megegyezni a CEU-val a kettős programjairól, elfogadhatatlan, hogy az Európai Unióban egy egyetem arra kényszerül, hogy máshova költözzön.

 

Ahogy a Mérce megjegyzi, Weber egy korábbi tweetjét osztotta meg most, amelyben sürgette, az Európai Bíróság gyorsítsa fel a CEU-t érintő felsőoktatási törvényről szóló döntését.

Korábban a Pulitzer-díjas történész, Anne Applebaum is üzent CEU-ügyben, ő az akadémiai szabadság megszűnését látja, Guy Verhofstadt, az európai liberális párt frakcióvezetője pedig azt közölte, sötét nap ez az akadémia szabadság számára, ahogyan sötét nap ez a liberális demokrácia számára is Európában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa-liga: A Napoli győzelemmel emlékezett Maradonára, továbbjutott az Arsenal és a Roma

Európa-liga: A Napoli győzelemmel emlékezett Maradonára, továbbjutott az Arsenal és a Roma

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat