szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Menczer Tamás amúgy Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felel.

Három trófeát mutattak be csütörtökön a Vasas labdarúgócsapatának otthonában, az új Illovszky-stadionban, ahol Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára mondott beszédet.

Menczer arról beszélt, hogy az egy éve alapított főosztályuk célja, hogy segítsenek emlékezni a korábbi nagy magyar sikerekre, ezért a Magyar Népköztársasági Kupa hiteles másolatát, a Közép-Európai Kupa felújított másolatát, illetve a Trofeo Costa del Sol serleget ki fogják állítani a Vasas-stadionban.

Menczer arról beszélt, hogy a múlt sikereire azért kell emlékezni, mert ezek magabiztosságot és tájékozódási pontot adnak a világban, erősítik az identitást, majd közölte,

A magyarok DNS-ébe van kódolva a labdarúgás szeretete, és ez nem is fog változni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!