szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb felvételeket közölt a Magyar Nemzet, melyeken a kispesti képviselő állítólag arról beszél, hogyan lehet sokat keresni EP-képviselőként.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Nem szűnik a botrány Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő körül, akitől hatrészes cikksorozatának utolsó részében újabb hangfelvételt közölt a Magyar Nemzet. Ezeken Lackner arról beszél, hogyan keresnek még a fizetésüknél is többet az MSZP európai parlamenti képviselői.

„A tanácsadói kört azt mindig úgy csinálják, hogy ugye sajnos ez a szocialista pártra igaz, hogy neked van mondjuk EP-képviselőként lehetőséged négy embert alkalmazni. Erre alkalmazod jó drágán, és majd berakod a strómanokat, akiknek a fizetésének a 60-70 százalékát leszeded” – hangzik el a felvételeken.

A képviselő a lap szerint arról is mesél, hogyan kell kitenni a szegény embereket az önkormányzati lakásokból: a jogszabályok szerint fel kell ajánlani nekik ugyanazt a kategóriájú lakást kétszer.

Ha a másodikat sem fogadják el, akkor „azt lehet mondani, hogy az ön bérleti joga a 17 millió forintos ingatlan helyett ér hét és felet. Itt a hét és fél, átutaljuk az ön bankszámlájára, viszontlátásra "– meséli a politikus.

Állítólag kokain?

A Magyar Nemzet és a Hír TV korábban videófelvételeket is bemutatott, melyen a szocialista képviselő (aki mellé a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Párbeszéd sorakozott fel a XIX. kerületben) egy fehér port tartalmazó zacskót lenget, melyről a kormánypárti sajtó azt állítja, hogy kokain van benne.

A cikksorozatban a magyarnemzet.hu korábban arról is írt, hogy Lackner szerint, „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye”. Emellett szerintük „meglepő állításokat” tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) is.

Mindenki perel

A felvételekkel kapcsolatban kerestük Lackner Csabát, aki jogi képviselőjéhez irányított minket. Az önkormányzati képviselő ügyvédje lapunknak azt mondta:

ügyfelével szemben politikai lejárató kampány folyik.

„Ezt nagyon jól bizonyítja, hogy ezek a sajtóban terjedő ismeretlen eredetű, manipulált, többszörösen vágott felvételek, amelyeknek a hitelességéhez nyomatékos kétség fér, éppen az önkormányzati választási kampány utolsó napjaiban jelentek meg” – írta.

A képviselő ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben.

A Transparency International a héten már feljelentést tett a kiszivárgott felvételek miatt, szerintük nem kizárt, hogy a felvételek manipuláltak, de ha igaz, ami elhangzik, az számos bűncselekmény gyanúját felveti.

Gajda Péter szocialista polgármester első nyilatkozatában azt mondta, a felvételen nem ismerte fel sem Lackner Csabát, sem a hangját, de kért tőle egy találkozót. Később azt közölte, a felvétel manipulált, feljelentést tesz az ügyben.

A hvg.hu-nak pedig azt mondta: a Lackner Csabával kapcsolatban felhozott vádakat akkor tekinti bizonyítottnak, ha igazságügyi szakértő vagy bíróság kimondja, hogy kokaint fogyasztott a jelölt. A Népszavának pedig úgy fogalmazott, hogy amennyiben bizonyíthatóan Lackner van a felvételeken, és még kokaint is fogyasztott, akkor fel fogja szólítani, hogy adja vissza a mandátumát, és arra kéri, hogy távozzon a közéletből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!